Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
10. prosinca 2018.
Bosanski fanatik

video Džihadist ISIL-a prijeti Americi na bosanskom jeziku: Ubijajte ih kod kuće i na poslu i ne razlikujte civile od vojnika

foto: screenshot
foto: screenshot
Autor:
Objavljeno: 28. lipanj 2016. u 15:01 2016-06-28T15:01:36+02:00

- Ustanite, o muslimani, ubijajte kršćane i njihove sluge, u njihovim gradovima i njihovim državama, poručuje muslimanima džihadist na Bosanskom jeziku.

Takozvana Islamska država objavila je novi video u kojem njezini vojnici prijete Americi i Amerikancima, a čitateljima, gledateljima i slušateljima s našeg govornog područja bit će zanimljivo da je riječ o prvoj poruci ovakve u kojoj se jedan džihadist javnosti obraćča na svima nam razmljivom Bosanskom jeziku.

- Ustanite, o muslimani, ubijajte kršćane i njihove sluge, u njihovim gradovima i njihovim državama. Postavljajte eksplozive pod njihova auta, u njihove kuće i urede... Ubijajte ih snajperima i prigušivačima, ubijajte ih pa makar i nožem i nemojte praviti razliku između vojnika i civila..., poručuje mladić predstavljen kao Salahuddin al-Bosni, odjeven u maskirnu unigformu i naoružan kalašnjikovom. Dok on govori, popvremeno se vrte snimke San Francisca i Las Vegasa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka