Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 19° 1
Sutra: 22° 28° 1
19. rujna 2018.
Traje istraga

'Draga hrvatska braćo': U Sarajevu polijepljeni plakati s likom - Ante Pavelića

'Draga hrvatska braćo': U Sarajevu polijepljeni plakati s likom - Ante Pavelića
'Draga hrvatska braćo': U Sarajevu polijepljeni plakati s likom - Ante Pavelića
Autor:
Objavljeno: 19. rujan 2017. u 10:33 2017-09-19T10:33:00+02:00

Na fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama vide se plakati s Pavelićevom fotografijom te podužim tekstom pod naslovom »Draga hrvatska braćo«

U sarajevskom prigradskom naselju Dobrinja nepoznati počinitelji izvjesili su plakate s likom Ante Pavelića te ustaškim i nacističkim znakovljem a zbog svega je intervenirala policija koja nakon uklanjanja plakata pokušava utvrditi tko ih je tamo postavio, prenijeli su lokalni mediji.

Plakati opaženi na stupovima javne rasvjete i stablima u ponedjeljak navečer te su izazvali uznemirenje građana koji su ih sami potrgali a sve su prijavili policiji.

Na fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama vide se plakati s Pavelićevom fotografijom te podužim tekstom pod naslovom »Draga hrvatska braćo«.

Očevidno je riječ o izvacima iz govora »generala Drinjanina«, zapravo ratnog zločinca Maksa Luburića, iz 1968. godine što ga je održao u progonstvu o značaju 10. travnja kada je uspostavljena kvislinška Nezavisna država Hrvatska (NDH).

Luburić u tom govoru lamentira nad izgubljenim »delirijem 10. travnja kako je negda bilo lijepo i veselo« i poziva na očuvanje ustaških ideala.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka