Teroristički napad

Doživotni zatvor za napadača u londonskom metrou

Hina

Petnaestog rujna 2017. bomba je djelomično eksplodirala na metro stanici Parsons Green i ranila 51 osobu, prema podacima Scotland Yarda. Taj napad, za koji je odgovornost preuzela džihadistička skupina Islamska država je bio peti po redu u Velikoj Britaniji u šest mjeseci



LONDON Napadač na stanici londonskog metroa Parsons Green, Ahmed Hasan, irački tražitelj azila star 18 godina, osuđen je u petak u Londonu na doživotni zatvor, a tek nakon 34 godine može tražiti molbu za pomilovanje.


Kazneni sud je 16. ožujka Ahmeda Hasana proglasio krivim za pokušaj ubojstva.


Petnaestog rujna 2017. bomba je djelomično eksplodirala na metro stanici Parsons Green i ranila 51 osobu, prema podacima Scotland Yarda. Taj napad, za koji je odgovornost preuzela džihadistička skupina Islamska država je bio peti po redu u Velikoj Britaniji u šest mjeseci.




Hasan je stigao u Veliku Britaniju u listopadu 2015. tunelom ispod La Manchea na kamionu, bez dokumenata i u siječnju 2016. je tražio azil.


U Sunburyju ga je prihvatila jedna obitelj. Studirao je novinarstvo i u lipnju 2017. je proglašen studentom godine.


Nagradom od 20 funti kupio je glavni sastojak bombe, čime je dokazao krajnji cinizam, istaknuo je sudac Haddon-Cave i zaključio da je Hasan u Velikoj Britaniji živio dvostrukim životom.