Prva službena potvrda

Donald Trump potvrdio da su američke snage ubile sina Osame bin Ladena

Hina

Reuters

Reuters

U priopćenju Bijele kuće stoji kako je Trump rekao da se operacija odvila u afganistansko-pakistanskoj regiji, ali nisu navedeni drugi detalji



WASHINGTON Hamza bin Laden, sin bivšeg vođe Al Kaide Osame bin Ladena, ubijen je u protuterorističkoj operaciji američkih snaga, kazao je predsjednik Donald Trump u subotu, što je prva službena potvrda američke vlade.


U priopćenju Bijele kuće stoji kako je Trump rekao da se operacija odvila u afganistansko-pakistanskoj regiji, ali nisu navedeni drugi detalji.


»Gubitak Hamze bin Ladena, ne znači samo gubitak važnih liderskih sposobnosti za Al Kaidu i gubitak simbolične povezanosti s ocem, već to potkopava važne operativne aktivnosti te skupine«, kazao je Trump.




State Department je 2017. proglasio Hamzu bin Ladena globalnim teroristom, nakon što je on pozvao na terorističke napade u zapadnim prijestolnicama te je zaprijetio da će se osvetiti SAD-u zbog smrti svoga oca.


Reuters je prenio 31. srpnja kako američki dužnosnici vjeruju da je Hamza bin Laden ubijen, ali je Trumpova izjava prva službena potvrda.


Nejasno je zašto je Bijela kuća odlučila obznaniti informaciju o smrti Hanze bin Ladena nekoliko mjeseci nakon ubojstva.