Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
''Dragi Milorade''

Dodik proslavio 60. rođendan, čestitao mu Putin a ''noćni vuk'' Zaldostanov ga nazvao ''nadom majke Srbije''

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 12. ožujak 2019. u 19:20 2019-03-12T19:20:07+01:00

 Predsjedatelj i srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u utorak je proslavio 60. rođendan a mediji koji su mu bliski objavili su kako su mu čestitali i predsjednik Rusije Vladimir Putin ali i vođa zloglasne ruske motorističke skupine »Noćni vukovi« Aleksandar Zaldostanov kojemu je zabranjen ulazak u BiH jer je proglašen prijetnjom za nacionalnu sigurnost.
Oslovljavajući ga »dragi Milorade« Zaldostanov je Dodika titulirao kao neku vrstu vođe svih Srba očevidno zaboravivši kako je riječ o političaru iz BiH.
Zaldostanov koji slovi kao osoba bliska Putinovoj vlasti i čiji motoristi diljem Europe služe kao pronositelji proruske politike napisao je kako Dodika vidi kao »nadu majke Srbije za ponovno rođenje« časteći ga superlativima i izrazima neskrivenog divljenja.

»Vi ste jedini od svih balkanskih i europskih političara koji se istinski, ne riječima, bori za svoju budućnost i na koga cijela Srbija gleda s nadom! Vi jedini stojite na putu podmuklim planovima naših zajedničkih neprijatelja koji uz pomoć izdajnika žele da Republiku Srpsku pretvore u nemoćnu koloniju pod vanjskim antisrpskim protektoratom i prijevarom se privlače u NATO«, sadržina je poruke Zaldostanova Dodiku.
Za razliku od Zalsostanova Putin je bio znatno suzdržaniji i u čestitici Dodiku nije spominjao ni RS niti Srbiju.
»Cijenimo vaše napore za poboljšanje prijateljskih odnosa između naših zemalja. Vjerujem da će se ti odnosi i u predstojećem razdoblju plodno razvijati na dobrobit naroda Ruske Federacije i BiH«, Putinova je poruka Dodiku.
Čestitka Dodiku stigla je i iz Pekinga. Šef kineske države Xi Jinping u čestitici je napisao kako pridaje veliku važnost odnosima Kine i BiH te je spreman raditi na njihovom dodatnom jačanju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.