Sedmero ozlijeđenih u Rusiji

Dječak sjekirom i molotovljevim koktelom napao školske kolege

Hina

U Ulan-Udeu, u Burjatskoj, blizu mongolske granice, dječak od 15-16 godina »napao je učenike sedmog razreda sjekirom a potom zapalio školu bocom ispunjenom zapaljivom tekućinom«, objavio je Ruski istražni odbor u priopćenju. Sedam je osoba hospitalizirano, među kojima i sam napadač koji si je nanio ozljede prije nego je iskočio kroz prozor



MOSKVA Dječak je napao sjekirom i molotovljevim koktelom svoju školu u Sibiru, ozlijedivši šest učenika prije nego je ozlijedio i sam sebe, nekoliko dana nakon događaja koji je potaknuo raspravu o sigurnosti ruskih školskih ustanova.


U Ulan-Udeu, u Burjatskoj, blizu mongolske granice, dječak od 15-16 godina »napao je učenike sedmog razreda sjekirom a potom zapalio školu bocom ispunjenom zapaljivom tekućinom«, objavio je Ruski istražni odbor u priopćenju.


Sedam je osoba hospitalizirano, među kojima i sam napadač koji si je nanio ozljede prije nego je iskočio kroz prozor. Dvije osobe su u teškom stanju, istaknuo je potpredsjednik regionalne vlade Burjatske Vjačeslav Cibikjapov, kojeg citira ruska novinska agencija Interfax.




U video-snimci koju je prikazao Istražni odbor vidi se djelomično zapaljen razred te knjige i bilježnice po podu.


Radi se o drugom krvavom napadu ovog tjedna u nekoj ruskoj školi. U ponedjeljak dva su dječaka napala nožem školu u Permu, na Uralu, od kojih je jedan učenik dok je drugi bio isključen. Ozlijeđeno je 13 osoba, osobito djeca od 10 godina, a potom su se napadači međusobno izboli noževima.


Taj je prvi napad potaknuo raspravu o sigurnosti u školama, osjetljivu temu u Rusiji nakon otmice pročečenske postrojbe 2004. u Beslanu, na Kavkazu, u kojoj je poginula 331 osoba, od kojih 186 djece.