Nesreća u Dallasu

Dizalica pala na zgradu i probila pet katova, poginula najmanje jedna osoba

Hina

REUTERS

REUTERS



Građevinska dizalica, vjerojatno zbog jakog vjetra srušila se u nedjelju na stambenu zgradu u Dallasu i probila pet katova, usmrtivši najmanje jednu osobu i ozlijedivši ih najmanje šest, izjavio je glasnogovornik tamošnje gradske službe za požare i spašavanja.


Garaža u zgradi također je teško oštećena, a vlasti planiraju temeljitu pretragu cijele građevine u slučaju da je netko ostao zarobljen ili usmrćen unutra, rekao je glasnogovornik Jason Evans novinarima na mjestu događaja te izrazio nadu da su u pogledu žrtava ovo konačne brojke.


Do urušavanja došlo je oko dva sata popodne po lokalnom vremenu, a prema riječima Evansa i brojnih iskaza očevidaca, u gradu su u tom trenutku prevladavali nepovoljni vremenski uvjeti, uz snažne udare vjetra.




Lokalna mještanka Abbey Kearney izjavila je CNN-u da su ona i njezin suprug vidjeli kako dizalica pada na stambenu zgradu Elan City Lights u središtu Dallasa, grada u američkoj saveznoj državi Teksas, baš kad su na tom području zapuhali izuzetno jaki vjetrovi.


»Prošla je kroz zgradu … kao vrući nož kroz maslac«, rekla je.


Glasnogovornik Evans je izvijestio da je jedna osoba pronađena mrtva u stambenom dijelu peterokatnice, dok je šest drugih osoba odvedeno u bolnice, pri čemu njih dvoje u kritičnom stanju.


Lokalni mediji navode da je poginula osoba bila žena.


Uzrok nesreće nije odmah precizno utvrđen, no Evans je rekao da postoji »velika mogućnost da je vjetar igrao ulogu u rušenju dizalice«. Inače, stambena zgrada se nalazila preko puta velikog gradilišta, a Evans u trenutku izjave nije imao saznanje je li dizalica u vrijeme incidenta bila u pogonu.