Divlja životinja

Dijete u parku jedva izvuklo živu glavu: Preživjelo napad pume

P. N.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

"Ove mačke koriste mješavinu vrebanja i moći, vrebaju svoj plijen dok ne stigne prilika, a zatim krenu na stražnji dio vrata s fatalnim ugrizom"



Malo dijete imalo je bliski susret s pumom u parku u Washingtonu u subotu navečer, a policija navodi da je puma pokušala napasti dijete.


Patrolni policajac John Bryant izjavio je na Twitteru da se incident dogodio u sumrak u Enchantment Parku u Leavenworthu, udaljenom oko 115 milja istočno od Seattlea.


“Dijete je izbjeglo ozbiljne ozljede kada ga je puma pokušala napasti”, citirao je Bryant izvješće policajca Jeremyja Webera.




Incident je izazvao reakciju washingtonskog Odjela za ribe i divlje životinje, kao i lokalnih agencija u pokušaju pronalaženja pume.


Bryant je na Twitteru podijelio fotografiju životinje koju je fotografirao lokalni stanovnik, a policajci radili cijelu noć na terenu kako bi pronašli pumu.


Drugi dan Bryant je izjavio da je puma pronađena i eutanazirana, prenosi Fox News.



Prema National Geographicu, puma obično lovi noću ili kada je zora ili sumrak.


“Ove mačke koriste mješavinu vrebanja i moći, vrebaju svoj plijen dok ne stigne prilika, a zatim krenu na stražnji dio vrata s fatalnim ugrizom”, navodi se u časopisu. “One će sakriti velike lešine i hraniti se njima nekoliko dana.”