Ispitan u tužiteljstvu

Davor Dragičević pušten na slobodu: ‘Uklonili su Davida, sada žele i mene. Neće im uspjeti’

P. N.

Foto M. D. / Klix.ba

Foto M. D. / Klix.ba

'Pravda za Davida', 'Idemo do kraja', uzviknuo je Davor Dragičević nakon ispitivanju. Najavio je da će danas doći na prosvjed i pozvao je građane da mu se pridruže. 'Moj David će dobiti pravdu', rekao je Dragičević



Davor Dragičević, otac koji traži istinu o smrti mladića Davida Dragičevića ubijenog u ožujku u Banjoj Luci, prevezen je u jutarnjim satima u srijedu iz policijskog pritvora u tom gradu u okružno tužiteljstvo gdje je ispitan. Nakon toga pušten je na slobodu, javlja N1.


‘Pravda za Davida’, ‘Idemo do kraja’, uzviknuo je Davor Dragičević nakon ispitivanju.


Najavio je da će danas doći na prosvjed i pozvao je građane da mu se pridruže. ‘Moj David će dobiti pravdu’, rekao je Dragičević.




‘Davida su uklonili, sad žele ukloniti mene, neće im uspjeti’, rekao je otac ubijenog mladića.


U odgovoru iz MUP-a RS upućenom šefu Delegacije EU Lars-Gunnar Wigemarku ističe se da su policijski službenici lišili slobode Davora Dragičevića zbog dokumentovanja kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti jer mu se u više navrata pokušao uručiti poziv za saslušanje koji je on odbio.


“Nakon pritvaranja, Davor Dragičević je na osobni zahtjev upućen na liječnički pregled u Univerzitetski-klinički centar u Banja Luci gdje su nadležni liječnici konstatirali da nema svježih traumatskih povreda što je i navedeno u nalazu”, ističe se u odgovoru MUP-a Republike Srpske, upućenom Wigemarku.


Prosvjed u Banjoj Luci počinje u 18 sati. Bit će organizirani i u Sarajevu i Beogradu.