Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. veljače 2020.
Što nas čini zadovoljnima?

Danci najsretnija nacija, Hrvatska na 74. mjestu

Danci su proglašeni najsretnijima / Reuters
Danci su proglašeni najsretnijima / Reuters
Autor:
Objavljeno: 26. prosinac 2016. u 16:38 2016-12-26T16:38:00+01:00

Nakon Danske slijede Švicarska, Island, Norveška, Finska i Kanada, pa zatim Nizozemska, Novi Zeland, Australija, Švedska, Izrael, Austrija, SAD, Costa Rica i Puerto Rico, koji je na 15. mjestu

Što usrećuje naciju? Prema izvještaju SDSN-a, Mreže rješenja za održivi razvoj, na to utječu faktori poput BDP-a po glavi stanovnika, sloboda od korupcije i mogućnost da imate "nekoga na koga možete računati u nevolji", piše portal televizije N1.

Prema tim kriterijima, na popisu koji broji 157 zemalja najbolje na svijetu kotira Danska - najsretnija zemlja svijeta, piše N1.
Slijede Švicarska, Island, Norveška, Finska i Kanada, pa zatim Nizozemska, Novi Zeland, Australija, Švedska, Izrael, Austrija, SAD, Costa Rica i Puerto Rico, koji je na 15. mjestu.

Najnesretnija zemlja svijeta je afrički Burundi, a slijedi je Sirija, Togo, Afganistan i Benin.
U top 15 najnesretnijih su i Ruanda, Gvinea, Liberija, Tanzanija, Madagaskar, Jemen, Burkina Faso, Uganda, Čad i Južni Sudan.
Kao što se da primijetiti, ratne aktivnosti, kao i činjenica da se neka zemlja nalazi na siromašnom i eksploatiranom crnom kontinentu, itekako utječu na loše stanje stanovništva tih zemalja.
Što se tiče naše geografske regije, ovo je top lista od najnesretnijih prema najsretnijima. U zagradi je navedeno mjesto na svjetskoj listi.
1. (95.) Makedonija
2. (88.) Crna Gora
3. (87.) Bosna and Hercegovina
4. (86.) Serbia
5. (77.) Kosovo
6. (74.) Hrvatska
7. (63.) Slovenija
Navedimo i da su se između Hrvatske i nešto nesretnijeg Kosova smjestili Hong Kong i Somalija.

U nastavku pogledajte kompletnu listu koju prenosimo s portala Worl Happiness Report, koji se bavi i pitanjima utjecaja etike i religije na dobrobit ljudi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.