Šokantni detalji

DJECA IZ KUĆE UŽASA Morali su napamet učiti Bibliju, a pred susjedima su se “skamenili”

Hina

Kimberly Milligan, 50, koja s obitelji živi u kući preko puta, rekla je da je otkad se doselila na tu adresu prije dvije godine vidjela samo bebu u majčinu naručju i troje djece, opisujući ih kao sitne i blijede



Trinaestero izgladnjele djece koja su pronađena okovana za krevete u kalifornijskoj »kući užasa» dobilo je hranu i potrebnu njegu nakon što su spašeni iz užasnih uvjeta od kojih bi im traume mogle trajati godinama, objavile su u utorak lokalne vlasti.


Policija istražuje okolnosti pod kojima su roditelji David Allen Turpin, 57, i Louise Anna Turpin, 49, zlostavljali svoju djecu iza vrata njihova mračnog i prljavog doma, rekao je policijski dužnosnik Greg Fellows.


Par koji je triput putovao u Las Vegas kako bi obnovio bračne zavjete, uhićen je u nedjelju. Oboje su optuženi po devet točaka za mučenje i 10 točaka za ugrožavanje dobrobiti djece te im je određena jamčevina od 9 milijuna američkih dolara, a sudsko saslušanje najavljeno je za četvrtak.




Vlasti su upozorene nakon što je jedno od djece, 17-godišnja djevojka uspjela pobjeći kroz prozor kuće u Perrisu, 115 kilometara istočno od Los Angelesa, i pozvati policiju. Pozvala ih je s deaktiviranog mobilnog telefona koji je imao mogućnost poziva hitne službe 911, rekla je policija.


Dodali su da su najprije pronašli troje od ukupno 13 djece okovane lancima za krevet u prljavoj kući. Djeca su bila pothranjena, rekao je Fellows, a uvjeti u kojima su pronađeni su »užasni«. Majka je izgledala »zbunjeno« u pogledu razloga zbog kojeg je policija došla.


Po dolasku u kuću, policija je prvotno mislila da je 12 otkrivenih osoba, »pothranjenih i vrlo prljavih«, maloljetno ali je potom shvatila da je sedam osoba odraslo, u dobi od 18 do 29 godina. Najmlađa djevojčica ima dvije godine.


Službe za zaštitu djece otvorile su istragu.


David Turpin vodi se kao direktor privatne škole u Perrisu na internetskoj stranici ministarstva obrazovanja. Adresa odgovara onoj gdje žive Turpini.


Po Los Angeles Timesu, par je živio na toj adresi od 2010., a ranije u Teksasu. Dvaput su proglasili stečaj.


Kimberly Milligan, 50, koja s obitelji živi u kući preko puta, rekla je da je otkad se doselila na tu adresu prije dvije godine vidjela samo bebu u majčinu naručju i troje djece, opisujući ih kao sitne i blijede.


»Zašto nikad nismo vidjeli djecu?«, zapitala se Milligan. »Nikad niste čuli ni vidjeli devetero druge djece«.


Prije dvije godine dok je šetala susjedstvom i divila se božićnim ukrasima Milligan je rekla da je primijetila troje Turpinove djece i pohvalila ih za jaslice s malim Isusom ispred kuće. Oni su se skamenili i željeli su biti nevidljivi.


»Dvadesetgodišnjaci se nikada tako ne ponašaju«, rekla je. »Zazirali su od komunikacije«.


Nicole Gooding, 35, koja je u susjedstvu živjela tri godine, rekla je da je prvi put vidjela obitelj prije dva mjeseca kad su majka i djeca čistili dvorište prepuno korova i limenki.


»Nikada ih nisam vidjela sve do tog dana«, rekla je.


Na Facebook stranici par je povremeno objavljivao zajedničke fotografije. Na jednoj od njih David i Louise Turpin obnavljaju svoje bračne zavjete u svadbenoj odjeći a okruženi su svojom djecom koja su sva jednako odjevena. Roditelji Davida Turpina ispričali su da su djeca bila strogo odgajana te da su morala učiti »duga poglavlja iz Biblije« napamet.


Oni su za mrežu ABC News rekli da su »iznenađeni i šokirani« optužbama te da »ne mogu razumjeti ni jednu od njih«.