Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. rujna 2019.
Crnogorski premijer u Bruxellesu o crnogorskom putu u EU

Crna Gora neće u Chicagu biti pozvana u NATO

Igor Lukšić/Foto web
Igor Lukšić/Foto web
Autor:
Objavljeno: 22. ožujak 2012. u 23:25 2012-03-22T23:25:00+01:00

»Iako je Crna Gora znatno napredovala na putu prema NATO-savezu, na sljedećem sastanku na vrhu u Chicagu neće biti novih poziva«, rekao je Rasmussen

PODGORICA  Crna Gora je blizu otvaranja pristupnih pregovora s Europskom unijom (EU), izjavio je predsjednik Europske komisije (EK) Jose Manuel Barosso nakon sastanka s crnogorskim premijerom Igorom Lukšićem, prenose u četvrtak podgorički mediji.

Predsjednik crnogorske vlade Igor Lukšić već je dva dana u Bruxellesu, gdje s čelnicima EU-a i NATO-saveza razgovara o dosadašnjim rezultatima ispunjavanja europske agende prije dobivanja datuma za pristupne pregovore. Barosso je rekao da će EK na proljeće podnijeti izvješće o primjeni reformi u Crnoj Gori.

»To je izvješće vrlo važno jer će služiti kao osnova Europskom vijeću za otvaranje pregovora s Crnom Gorom. Ohrabrio sam premijera da nastavi s nastojanjima na ključnim područjima, poput vladavine prava i borbe protiv organiziranoga kriminala«, rekao je Barosso.

»Antikorupcijsko zakonodavstvo je bitno i sada pravimo listu rezultata. Imamo veliku listu, a posebno u pravosuđu možemo pokazati solidne rezultate«, rekao je Lukšić.

Crnogorski premijer sastao se u srijedu i s glavnim tajnikom NATO-saveza Andersom Foghom Rasmussenom, koji mu je rekao je da Crna Gora neće dobiti poziv za članstvo u tom savezu na sljedećem sastanku na vrhu u Chicagu.

»Iako je Crna Gora znatno napredovala na putu prema NATO-savezu, na sljedećem sastanku na vrhu u Chicagu neće biti novih poziva«, rekao je Rasmussen i dodao da će na tom skupu samo naglasiti nastojanja Crne Gore na putu prema tom savezu. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.