Bez milosti

Čovjek ukrao 10 šteka cigareta, a sud mu izrekao kaznu od 20 godina zatvora

P. N.

Pixabay.com

Pixabay.com

Sud je odlučio kako postoji mogućnost od ponavljanja prekršaja i zločina pa su mu izrekli dugotrajnu kaznu u trajanju od 20 godina



Čovjek iz SAD-a koji je ukrao 10 šteka cigareta u vrijednosti od 600 dolara, osuđen je na čak 20 godina zatvora. Ova duga i pomalo okrutna kazna izrečena je na Floridi, a muškarac je ovaj krađu počinio tri dana nakon Božića prošle godine.


Robert Spellman, uzeo je 10 šteka cigareta iz sefa koji se nalazio u uredu direktora, a nedugo nakon toga kod njega je policija pronašla istu količinu duhanskog proizvoda.


48-godišnjak je proglašen krivim za razbojstvo i veliku krađu, prenosi The Independent. Spellmanova duža povijest zločina sigurno nije pridonijela ovakvom razvoju događaja. 


Pobuna na društvenim mrežama 




Sud je odlučio kako postoji mogućnost od ponavljanja prekršaja i zločina pa su mu izrekli dugotrajnu kaznu u trajanju od 20 godina.


Društvene mreže i mnogi poznati, poput bivše tenisačice Martine Navratilove, kritizirali su sud zbog donošenja odluke koja će čovjeka zbog ovakvog zločina smjestiti na dugo služenje zatvorske kazne.