Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Slaba potražnja

Cijene motornih goriva najniže u 7 mjeseci, moguće pojeftinjenje benzina za 12 lipa

Foto Arhiv NL
Foto Arhiv NL
Autor:
Objavljeno: 27. listopad 2015. u 11:19 2015-10-27T11:19:00+01:00

Prema današnjim izračunima, zbog pada cijena naftnih derivata na Mediteranu od 1,8 do 4 posto u odnosu na prošli tjedan te uz rast tečaja dolara od 0,4 posto, cijene motornih goriva trebale bi ponovno pasti

ZAGREB - Cijene benzinskih goriva u utorak bi trebale biti smanjene od 12 do 13 lipa po litri, a dizelskih za 5 lipa, što bi bile njihove najniže razine u sedam mjeseci, objavilo je Ministarstvo gospodarstva.

 Prema današnjim izračunima, zbog pada cijena naftnih derivata na Mediteranu od 1,8 do 4 posto u odnosu na prošli tjedan te uz rast tečaja dolara od 0,4 posto, cijene motornih goriva trebale bi ponovno pasti.

 "Tako bi, prema izračunu Ministarstva, benzinska goriva mogla pojeftiniti od 12 do 13 lipa po litri, dok bi dizelska goriva mogla pojeftiniti 5 lipa i tako zabilježiti najnižu cijenu motornih goriva u posljednjih sedam mjeseci", navode iz Ministarstva gospodarstva.

Iz Ministarstva napominju da je tržište naftnih derivata u Hrvatskoj slobodno, pa nove cijene u konačnici prvenstveno ovise o odluci trgovaca. Također podsjećaju da je jedino službeno mjesto s točnim cijenama motornih goriva svih benzinskih postaja u Hrvatskoj na portalu i aplikaciji o cijenama goriva Ministarstva gospodarstva.

 Zbog slabosti potražnje u svijetu, cijene nafte znatno su pale u posljednja dva tjedna, kao i na početku ovoga tjedna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.