Nova pucnjava

Četvero mrtvih, više od 20 ranjenih u pucnjavi u Teksasu; napadač od ranije poznat policiji

P. N.

REUTERS

REUTERS

Vlasti su prvotno vjerovale da se radi o dva napadača u dva vozila no načelnik policije u Odessi Michael Gerke rekao je na konferenciji za novinare u subotu navečer kako se vjeruje da je bio sam



Bijelac u tridesetima, koji je u subotu u dva zapadnoteksaška grada Midlandu i Odessi ubio četiri osobe i ranio 21, od ranije je poznat policiji, objavile su vlasti.


Napadača je policija zaustavila u vozilu i on je počeo pucati, ranio je policajca te je pobjegao i na putu iz jednog grada do drugog napustio je vozilo, ukrao poštanski kombi te ubio četiri osobe pucajući nasumično na policajce, vozače i prolaznike.


Ubijen je u oružanom obračunu s policijom ispred kinodvorane u Odessi.




Vlasti su prvotno vjerovale da se radi o dva napadača u dva vozila no načelnik policije u Odessi Michael Gerke rekao je na konferenciji za novinare u subotu navečer kako se vjeruje da je bio sam.


Napadač je bio na putu iz Midlanda za Odessu kada ga je policija nešto iza 15 sati po lokalnom vremenu zaustavila na cesti, kazao je Gerke. Pucao je u policajca i potom pobjegao vozilom prema Odessi. Odvezao se do prodavaonice Home Depot gdje je otvorio vatru na prolaznike.


»U jednom je trenutku ukrao poštanski kombi i napustio svoje vozilo«, kazao je Gerke.


Nastavio je voziti praćen policijom prije nego što se zabio u parkirano vozilo u blizni kinodvorane u Odessi gdje je u razmeni vatre s policijom ubijen.


Na objavljenoj video snimci vidi se kako posjetitelji kino dvorane vrište i bježe.


Gerke je kazao kako je napadač poznat policiji od ranije no nije žeilo spekulirati o mogućim motivima napada.


Od 13 osoba koje su dopremljene u lokalnu bolnicu jedna je preminula, sedam je životno ugrođeno, dvoje teže ozlijeđeno a dvoje je obrađeno i pušteno.Jedno je dijete prebačeno u drugu bolnicu.

Napadač je bio naoružan puškom, kazala je policija.