Incident

Bujanec pljunuo novinara na Bleiburgu. Rulja ga htjela tući. ‘Jeste li gej? Vučete mi na gej’

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Twitter Krsto Lazarević

Foto Screenshot Twitter Krsto Lazarević



BLEIBURG Kontroverzni voditelj TV emisije Bujica, Velimir Bujanec, danas je na Bleiburgu pljunuo novinara Danijela Majića, izvijestio je na Twitteru Krsto Lazarević, koji piše za više njemačkih medija. 


Ljudi koji su bili u društvu s Bujancom htjeli su pretući Majića, napisao je Lazarević.


Na hrvatskoj komemoraciji u Bleiburgu  urednik Frankfurter Rundschaua je verbalno i fizički napadnut od strane sudionika, objavio je Franfurter Rundschau, o napadu na svog novinara Danijela Majića.




– Između ostalog, novinara je pljunuo desničarski hrvatski televizijski voditelj Velimir Bujanec, nakon čega su ga mnogi okupljeni počeli masovno vrijeđati, prijetiti da će ga tući. Intervencija austrijske policije spriječila je ozbiljne fizičke napade. Urednik Frankfurter Rundschaua nije ozlijeđen, objavili su.


On je na Twitteru objavio video u kojem Bujanca pita zašto je to učinio?


– Kad sam ga pitao o napadu, odgovorio mi je: ‘Malo mi vučete ovako na gej. Jeste li gej?’.


Na videu se vidi i kako jedan drugi muškarac Lazareviću govori: ‘Mani s tom partizanijom’.



Bujanec je, pak, objavio da je policija privela Danijela Majića, i to, kaže, radi vrijeđanja gospođe s krunicom.


– Okupljanje na Bleiburškom polju prošlo je bez i jednog incidenta od strane hrvatskih hodočasnika. Međutim, austrijska policija ipak je imala posla; priveli su ljevičarskog provokatora, izvjesnog Danijela Majića iz Frankfurta.


Majić je vrijeđao i provocirao nekoliko starijih osoba, jednu gospođu s krunicom oko vrata i starijeg gospodina s hrvatskim barjakom. Kada je policija vidjela tu spodobu kako provocira hodočasnike, odmah su ga priveli, objavio je Bujanec.