Pucnjava

Bruxelles: Ubijeni napadač nije Abdeslam

Hina

Reuters

Reuters

Dva savezna policajca lakše su ozlijeđena, priopćila je novinska agencija Belga. Drugi su mediji objavili da je pucano iz kalašnjikova. Osumnjičeni napadač je u bijegu, objavila je Belga



NOVO 21.13 Muškarac osumnjičen za povezanost s džihadističkim pokretom ubijen je u utorak navečer u Bruxellesu u operaciji belgijske i francuske policije u sklopu istrage o atentatima u Parizu, ali to nije Salah Abdeslam, ključni osumnjičenik za napade 13. studenoga, objavilo je belgijsko tužiteljstvo. 


»Tijekom pretrage je pronađeno jedno tijelo. Njegov identitet još nije utvrđen, ali to nije Salah Abdeslam«, izjavio je glasnogovornik tužiteljstva Eric Van Der Sypt.Prema belgijskim medijima, ubijena je osoba za koju se sumnja da je povezana s džihadističkim pokretom. Još dva sumnjivca su u bijegu.  


Velika belgijsko-francuska operacija pokrenuta je u utorak poslijepodne u četvrti Forest, upadom u kuću u kojoj se skrivao jedan ili više osumnjičenih. U razmjeni vatre ozlijeđena su četvorica policajaca.




Agencije prenose da je južno predgrađe belgijske prijestolnice posve blokirano i prepuno policije koja je evakuirala dvije škole i dva vrtića.


NOVO 19.30 Jedan osumnjičeni za pariške napade »neutraliziran« je u raciji u Bruxellesu, a druga dvojica još su u bijegu, objavila je belgijska državna televizija RTB. 


U izvještaju se ne navodi je li neutralizirani sumnjivac ubijen.


Četvorica policajaca ozlijeđena su u pretresu jedne kuće, koju su izveli belgijski i francuski policajci. Ulice u četvrti Forest blokirane su.


————-


Pucnjava u kojoj je sudjelovala belgijska policija u utorak u južnoj bruxelleskoj četvrti Forestu, slijedila je nakon pretresa povezanog s prošlogodišnjim smrtonosnim terorističkim napadom u Parizu, objavili su belgijski mediji.Dva savezna policajca lakše su ozlijeđena, priopćila je novinska agencija Belga. Drugi su mediji objavili da je pucano iz kalašnjikova.

Osumnjičeni napadač je u bijegu, objavila je Belga.


Područje pored tvornice njemačkog proizvođača automobila Audija, čuvala je policija, prema novinskim izvješćima.


U napadu u Parizu 13. studenoga život je izgubilo 130 ljudi a stotine je ranjeno, nakon što su napadači i bombaši samoubojice napali stadion Stade de France, koncertnu dvoranu Bataclan, kafeterije i barove.


Nekoliko osumnjičenih napadača povezuje se sa susjednom Belgijom.