Mrtvi srednjoškolci

Brodolom u Koreji: Ubio se pomoćnik direktora škole

Hina

Tijelo Kang Min-Kyua (52) pronađeno je blizu sportske dvorane gdje je okupljena bliska obitelj žrtava i 268 nestalih osoba na otoku Jindo



SEUL - Pomoćnik direktora srednje škole južno od Seula, čiji se veliki broj učenika smatra nestalima u brodolomu trajekta u vodama J. Koreje, pronađen je mrtav u petak a mediji njegovu smrt proglašavaju samoubojstvom.


Tijelo Kang Min-Kyua (52) pronađeno je blizu sportske dvorane gdje je okupljena bliska obitelj žrtava i 268 nestalih osoba na otoku Jindo.


“Uzrok smrt tek treba ustanoviti”, objavila je policija.




Južnokorejska agencija Yonhap citira policiju navodeći da je tijelo pronađeno obješeno o stablo, što izgleda kao samoubojstvo.


Školski dužnosnik jedna je od 179 osoba spašenih u brodolomu do kojega je došlo u srijedu ujutro u vodama ispred južne obale Koreje.


Na 475 osoba na trajektu, 352 su srednjoškolci koji su pohađali školu Danwon u Ansanu, južno od Seula, a bili su na školskom izletu.


Kapetan nije bio na mostu


Kapetan potopljenog južnokorejskog trajekta možda nije bio na mostu, objavili su istražitelji dok traju napori spasilaca koje u petak ometaju snažne struje i loša vidljivost.


Stručnjaci smatraju da je malo vjerojatno da će se više pronaći ijedan živi putnik od 268 koliko ih se smatra nestalima od kojih su mnogi učenici škole u pregrađu Seula. Napori su usmjereni na upuhivanje zraka u najveći prostor na brodu gdje bi moglo biti dosta putnika.


Na brodu je bilo 475 putnika i članova posade od kojih je 179 spašeno dok je 28 proglašeno mrtvima.


Vlasti su zanijekale vijesti vijesti koje su se pojavile na južnokorejskim medijima da su ronioci uspjeli ući u brod, kao i da je brod do kraja potonuo.


“Kapetan možda nije bio na mostu… A osoba koja je imala kontrolu u to vrijeme bio je treći časnik” kazao je istražitelj Park Jae-eok na konferenciji za novinare u Mokpou, gradu nedaleko mjesta nesreće koja se zbila u u mirnim i pitkim vodama.


Trajekt s više paluba potonuo je u srijedu ujutro na putu prema otoku Jejuu, sa stotinama srednjoškolaca na palubi, koji su bili na školskom izletu.