Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 4
Sutra: 16° 16° 4
25. travnja 2019.
UKIP nagovara birače

Britanski desničari pokreću kampanju za izlazak Velike Britanije iz EU-a

Nigel Farage / Foto Reuters
Nigel Farage / Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 4. rujan 2015. u 18:43 2015-09-04T18:43:03+02:00

Britanski premijer David Cameron obećao je ponovne pregovore o uvjetima britanskog članstva u EU-u prije održavanja referenduma krajem 2017. godine

LONDON – Britanska desničarska stranka UKIP pokrenula je u petak kampanju s ciljem nagovaranja birača da na planiranom referendumu glasuju za izlazak Velike Britanije iz Europske unije.Čelnik UKIP-a Nigel Farage obećao je da će predvoditi »najširu kampanju u povijesti euroskeptičnog pokreta«, tijekom koje je planirano 300 javnih skupova diljem Velike Britanije s kojih će se slati protueuropske poruke te stranke.

Britanski premijer David Cameron obećao je ponovne pregovore o uvjetima britanskog članstva u EU-u prije održavanja referenduma krajem 2017. godine.

Cameron je odbio objaviti popis svojih zahtjeva, ali je rekao da će »promjene u sustavu socijalne skrbi s ciljem ograničavanja migracija unutar EU-a biti apsolutni prioritet« u pregovorima s drugim članicama Unije.

»Referendumom o EU-u dominirat će iskrena zabrinutost nad tim zašto smo mi 'Britanija bez granica'«, rekao je Farage, zastupnik u Europskom parlamentu i supredsjednik kluba zastupnika Europa slobode i Izravna demokracija.

»Ako pobijedimo na tome referendumu tada ćemo, ali samo u tom slučaju, biti u stanju provesti migracijsku politiku koja neće omogućavati diskriminaciju u korist ljudi iz EU-a«, rekao je Farage pristašama i novinarima u središtu Londona.

»Bit ćemo u mogućnosti ograničiti razinu migracije u Veliku Britaniju«, dodao je.

Očekuje se da će biračima na referendumu biti postavljeno pitanje treba li Ujedinjeno Kraljevstvo ostati članica Europske unije ili ju napustiti.

UKIP je na parlamentarnim izborima u svibnju dobio 13 posto glasova, ali je zbog izbornog sustava osvojio samo jedno mjesto u parlamentu.

Očekuje se da će brojne druge političke skupine pokrenuti vlastite kampanje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Festival samoniklog bilja
KRŠAN, 27. i 28. travnja

Festival samoniklog bilja