Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. veljače 2020.
Produženi praznici

Britanci šestogodišnjaku ukinuli državljanstvo: Pustili ga kući u Manchester tek nakon dva tjedna

Pixabay.com
Pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 13. rujan 2018. u 10:22 2018-09-13T10:22:56+02:00

Dječak je protekla dva tjedna proveo kod obiteljskih prijatelja u Bruxellesu, a njegova majka nije se mogla vratiti po njega s obzirom da trenutno ne posjeduje putovnicu.

Šestogodišnji Mohamed Bangoura emocionalno je doživio ponovni susret s majkom na aerodromu u Manchesteru, nakon što je bio prisiljen ostati u Bruxellesu više od dva tjedna. U Belgiji je provodio praznike. 

Njegovo ukrcavanje u zrakoplov 26. kolovoza zaustavili su službenici belgijskog ministarstva prometa.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva našla se pod pritiskom nakon što je The Independent otkrio obiteljsku dramu koja se odvila krajem kolovoza. Ministrica useljavanja Caroline Nokes hitno je intervenirala te omogućila dječaku dobivanje hitne putovnice.

Loša politika britanske vlade

Majka je šestogodišnjaka oduševljeno dočekala u zračnoj luci te rekla da se s njim telefonski čula svaki dan.

Kritike su najviše upućene prema tome što je dječak rođen u Britaniji bio blokiran te da je to upravo jedan od loših učinaka politike ove vlade, navodi The Independent.

Dječak je protekla dva tjedna proveo kod obiteljskih prijatelja u Bruxellesu, a njegova majka nije se mogla vratiti po njega s obzirom da trenutno ne posjeduje putovnicu.

Problem s muškim skrbnikom 

Ono što je izazvalo pomutnju u cijeloj priči je propust britanskih ministarstva u ovakvim situacijama. Dječakovo britansko državljanstvo u međuvremenu je postalo nevaljano jer se otkrilo da u vrijeme njegovog rođenja majka nije bila oženjena za čovjeka koji je prebivao u Britaniji.

Dječakova majka objasnila je da se razvodi s tim čovjekom te da sada živi u Velikoj Britaniji s drugim partnerom, Britancem i Mohamedovim ocem.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.