Živa ironija...

Bivši direktor slovenske agencije za sigurnu vožnju pod istragom krivotvorenja vozačke dozvole

Hina

Na mjestu direktora agencije za sigurnost prometa Pojbič je bio šest mjeseci, u vrijeme kad je već imao velik broj kaznenih bodova za prekršaje u prometu, pa i za vožnju u alkoholiziranom stanju, navode mediji



LJUBLJANA Nekadašnjem direktoru slovenske agencije za sigurnost prometa prijeti kazna do 3 godine zatvora zbog krivotvorenja dokumenta kojim je ponovno došao do vozačke dozvole, nakon što mu je ona prethodno dva puta oduzimana zbog niza prekršaja, među ostalim i vožnje pod utjecajem alkohola.


Policija je potvrdila da protiv Franca Pojbiča vodi istragu o krivotvorenju potvrde da je završio školu sigurne vožnje. Riječ je o tečaju obveznom za sve vozače kojima je dozvola zbog teških prekršaja u prometu oduzeta. Dosadašnji rezultati istrage pokazuju da Pojbič nikad nije završio spomenutu radionicu na kojoj se ispravlja ponašanje vozača, navode slovenski mediji.


Osumnjičeni je u razgovoru za televizijsku postaju POP-TV rekao da ga policija još nije obavijestila da je pokrenula istragu, te da se smatra nedužnim i žrtvom političke kampanje jer do afere dolazi u vrijeme kad se kandidira za gradonačelnika Postojne.




Na mjestu direktora agencije za sigurnost prometa Pojbič je bio šest mjeseci, u vrijeme kad je već imao velik broj kaznenih bodova za prekršaje u prometu, pa i za vožnju u alkoholiziranom stanju, navode mediji.


Smijenjen je u kolovozu prošle godine. U međuvremenu je došlo do intenzivne akcije provjere dokumenata koje izdaju auto škole i škole sigurne vožnje u kojoj je utvrđen niz nepravilnosti i sumnje u korupciju pri izdavanju dokumenata.


Ljubljanski okružni sud je zbog prijevara i prodaje vozačkih dozvola krajem prošle godine osudio skupinu u kojoj je bilo 12 službenika auto-škola.


Prvoptužena u toj skupini, instruktorica vožnje, osuđena je na 5 godina zatvora i plaćanje 10.000 eura novčane kazne.