Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
14. prosinca 2019.
Izbori

Birališta u BiH zatvorena, stižu potpuno oprečne informacije o ishodu glasovanja

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 7. listopad 2018. u 21:14 2018-10-07T21:14:02+02:00

 Neposredno nakon što su u 20 sati i nakon kašnjenja na nekim lokacijama zatvorena sva biračka mjesta u Bosni i Hercegovini, neke od najvećih političkih stranaka u toj zemlji objavile su kako prvi trendovi na minimalnom uzorku prebrojanih glasova ukazuju na pobjede njihovih kandidata. 
Potpuno oprečne informacije stižu o trendovima koji nakon prebrojanih do četiri posto glasova govore o potpori koju su u utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH dobili kandidat HDZ BiH Dragan Čović i Demokratske fronte (DF) Željko Komšić.

Aplikacija koju su postavili u izbornom stožeru Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu pokazala je kako u županijama s bošnjačkom većinom vodi Komšić dok su u stožeru HDZ BiH kazali kako trendovi pokazuju da Čović očekivano vodi u županijama s hrvatskom većinom.
U utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH prema podacima SDA vodi njihov kandidat Šefik Džaferović.
U središnjici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Banja Luci tvrde kako u natjecanju za srpskog člana Predsjedništva BiH vodi njihov predsjednik Milorad Dodik odnosno kako početni trendovi govore da je on dobio potporu oko 60 posto biračkog tijela.
Središnje izborno povjerenstvo BiH prve preliminarne rezultate izbora za razinu Predsjedništva BiH objavit će oko ponoći.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.