Ratni veterani na barikadama

BiH: Policija deblokirala prometno čvorište kod Tuzle, uhićeno nekoliko prosvjednika

Hina

foto: Reuters

foto: Reuters

"Riječ je o osobama koje su bile u vidno alkoholiziranom stanju i koje su pružale otpor policijskim djelatnicima s tim da nije bilo ozlijeđenih osoba", stoji u policijskom priopćenju u kojemu se također tvrdi kako ozlijeđenih nije bilo.



SARAJEVO – Policijskom intervenicijom u subotu ujutro uklonjene su blokade na prometnom čvorištu Šićki Brod kod Tuzle koje su tamo u srijedu postavili bivši pripadnici Armije BiH pokušavajući na taj način natjerati vladu Federacije BiH na dodatne novčane naknade za razvojačene branititelje, objavu njihova registra te uspostavu objedinjene organizacije koja bi zastupala braniteljske interese.


Pripadnici posebnih policijskih postrojbi su s prometnog čvorišta koje spaja Tuzlu sa središnjim i sjevernim dijelovima Bosne otjerali prosvjednike no nekolicina se pokušala suprotstaviti pa je, prema priopćenu Uprave policije MUP-a Federacije BiH, uporabljena “minimalna sila”.


“Riječ je o osobama koje su bile u vidno alkoholiziranom stanju i koje su pružale otpor policijskim djelatnicima s tim da nije bilo ozlijeđenih osoba”, stoji u policijskom priopćenju u kojemu se također tvrdi kako ozlijeđenih nije bilo.




Iz tuzlanske bolnice su ipak potvrdili kako su nakon policijske intervencije tijekom jutra liječničku pomoć kod njih zatražile dvije osobe no obje s lakšim ozljedama.


Nekoliko prosvjednika policija je privela a najavljeno je kako će protiv njih biti poduzete zakonom predviđene mjere.


Policijska intervencija u Tuzli uslijedila je nakon što su okupljeni prosvjednici u petak odbili odrediti izaslanstvo za pregovore s federalnim ministrom za pitanja branitelja Salkom Bukvarevićem iako je on tamo došao upravo na njihov zahtjev i satima ih čekao.


Skupina bivših branitelja je u petak kod Doboja blokirala i glavnu prometnicu iz pravca Bosanskog Broda ka Sarajevu no oni su se u večernjim satima sami povukli iako nisu isključili mogućnost da s povremenim blokadama prometa nastave i u narednim danima odnosno sve do ispunjenja postavljenih zahtjeva.