Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 3n
Sutra: 1° 1° 3n
20. siječnja 2019.
Pravoslavno slavlje

BOŽIĆ U RUSIJI Ruski predsjednik Vladimir Putin bio na polnoćki u Sankt Peterburgu

foto: Reuters
foto: Reuters
Autor:
Objavljeno: 7. siječanj 2018. u 11:20 2018-01-07T11:20:12+01:00

Ruski predsjednik takvu je poruku izrekao u crkvi iz 18. stoljeća u Sankt Peterburgu gdje je bio kršten njegov otac, prenio je Kremlj.

MOSKVA – Ruski predsjednik Vladimir Putin prisustvovao je polnoćnoj misi u crkvi u Sankt Peterburgu gdje je bio kršten njegov otac, objavio je Kremlj u nedjelju na pravoslavni Božić.

»Ovaj blagdan donosi nadu milijunima vjernika i vraća duhovnim izvorima kao i tradiciji«, izjavio je predsjednik prema priopćenju iz Kremlja.

Putin je odao počast djelovanju Ruske pravoslavne crkve i drugim kršćanskim vjeroispovijestima u očuvanju mira i sklada u toj zemlji.

Ruski predsjednik takvu je poruku izrekao u crkvi iz 18. stoljeća u Sankt Peterburgu gdje je bio kršten njegov otac, prenio je Kremlj.

Tijekom obreda Putin je poklonio crkvi ikonu iz 19. stoljeća, a videoisječak s mise na kojoj je prikazan okružen vjernicima prenijela je ruska javna televizija.

Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril slavio je polnoćnu misu u katedrali Krista Spasitelja u Moskvi na kojoj je bio premijer Dmitirij Medvedev, objavile su ruske agencije.

Vladimir Putin natjecat će se u ožujku 2018., za četvrti predsjednički mandat.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka