James Comey

BIVŠI ŠEF FBI-a NAPAO TRUMPA ‘On konstantno laže i moralno je nesposoban biti predsjednikom’

Hina

Reuters

Reuters

Trump je odmah odgovorio da je Comey lažljiva propalica i da je bio užasan direktor FBI-ja. I u nedjelju se na njega obrušio u svojim novim tvitovima, nazvavši ga »ljigavcem koji uvijek loše završi«



Bivši direktor FBI-ja James Comey rekao je u intervjuu za ABC News u nedjelju da je američki predsjednik Donald Traump opasan, moralno neposoban čelnik koji čini ogromnu štetu institucionalnim i kulturnim normama.


»Osoba koja.. govori o ženama i tretira ih kao komad mesa, koja konstantno laže o velikim i malim stvarima i inzistira da mu američki narod vjeruje – ta osoba nije sposobna biti predsjednikom SAD-a, na moralnoj osnovi«, rekao je Comey u intervjuu u kojem je govorio o svojoj novoj knjizi »Viša lojalnost: Istina, laži i vodstvo« koja treba izaći u utorak.


»On je moralno nesposoban biti predsjednikom«, dodao je.




U intervjuu je objasnio da je naslov knjige proistekao iz bizarne konverzacije koju je vodio s Trumpom u Bijeloj kući u siječnju 2017., neposredno nakon njegove inauguracije.


»Zatražio je moju osobnu lojalnost kao direktora FBI-ja. Pa ja bih trebao biti lojalan američkom narodu i instituciji«, rekao je Comey.


U svojoj knjizi on je opisao Trumpa kao rođenog lašca i nemoralnog čelnika. Iznio je poražavajuću sliku predsjednika za kojeg kaže da je netko tko »nije sklon istini«.


Trump je odmah odgovorio da je Comey lažljiva propalica i da je bio užasan direktor FBI-ja. I u nedjelju se na njega obrušio u svojim novim tvitovima, nazvavši ga »ljigavcem koji uvijek loše završi«, te dodajući da će ga povijest pamtiti kao »najgoreg direktora FBI-ja u povijesti«.