Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 0° 1
Sutra: 0° 0° 1
20. siječnja 2019.
James Comey

BIVŠI ŠEF FBI-a NAPAO TRUMPA 'On konstantno laže i moralno je nesposoban biti predsjednikom'

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 16. travanj 2018. u 7:15 2018-04-16T07:15:16+02:00

Trump je odmah odgovorio da je Comey lažljiva propalica i da je bio užasan direktor FBI-ja. I u nedjelju se na njega obrušio u svojim novim tvitovima, nazvavši ga »ljigavcem koji uvijek loše završi«

Bivši direktor FBI-ja James Comey rekao je u intervjuu za ABC News u nedjelju da je američki predsjednik Donald Traump opasan, moralno neposoban čelnik koji čini ogromnu štetu institucionalnim i kulturnim normama.

»Osoba koja.. govori o ženama i tretira ih kao komad mesa, koja konstantno laže o velikim i malim stvarima i inzistira da mu američki narod vjeruje – ta osoba nije sposobna biti predsjednikom SAD-a, na moralnoj osnovi«, rekao je Comey u intervjuu u kojem je govorio o svojoj novoj knjizi »Viša lojalnost: Istina, laži i vodstvo« koja treba izaći u utorak.

»On je moralno nesposoban biti predsjednikom«, dodao je.

U intervjuu je objasnio da je naslov knjige proistekao iz bizarne konverzacije koju je vodio s Trumpom u Bijeloj kući u siječnju 2017., neposredno nakon njegove inauguracije.

»Zatražio je moju osobnu lojalnost kao direktora FBI-ja. Pa ja bih trebao biti lojalan američkom narodu i instituciji«, rekao je Comey.

U svojoj knjizi on je opisao Trumpa kao rođenog lašca i nemoralnog čelnika. Iznio je poražavajuću sliku predsjednika za kojeg kaže da je netko tko »nije sklon istini«.

Trump je odmah odgovorio da je Comey lažljiva propalica i da je bio užasan direktor FBI-ja. I u nedjelju se na njega obrušio u svojim novim tvitovima, nazvavši ga »ljigavcem koji uvijek loše završi«, te dodajući da će ga povijest pamtiti kao »najgoreg direktora FBI-ja u povijesti«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka