Crni Audi A3

Auto kojim je izveden napad u Cambrilsu snimljen kamerom u Parizu

Hina

Reuters

Reuters



Crni automobil marke Audi A3, kojim su džihadisti izveli napad u Cambrilsu u Španjolskoj i ubili jednu ženu, snimljen je nadzornom kamerom u Francuskoj zbog prekoračenja brzine na području Pariza, objavio je u nedjelju francuski list Le Parisien.


Automobil je bio snimljen pri prekoračenju brzine otprilike tjedan dana prije napada u Barceloni i Cambrilsu u kojima su teroristi ubili 14, a ozlijedili 126 osoba.


Ne navodeći izvore francuski list dodaje da na ovom stupnju istraga nije utvrdila nikakvu vezu te je moguće da je automobil samo prolazio Francuskom u sklopu mnogo dulje dionice.




Informacija je objavljena u okviru policijske i sudske suradnje između europskih zemalja u pokušaju da identificiraju moguće suučesnike terorističke ćelije koju je činilo dvanaestak osoba.


Pravosudni odjel za protuterorizam u Parizu otvorio je istragu o atenatima u Barceloni i Cambrilsu u kojima je ozlijeđeno 30 francuskih državljana.U Cambrilsu, gradiću s 33.000 stanovnika udaljenu 100 kilometara od Barcelone, policija je ubila petoricu muškaraca koji su nosili pojaseve s eksplozivom i Audijem se zaletjeli među turiste te izašli i počeli ubacati ljude pri čemu je ubijena jedna Španjolka.

Policijska operacija je počela nakon što je u četvrtak jureći kombi usmrtio 14 osoba te ozlijedio 126 u središtu središtu Barcelone. Odgovornost za napad je preuzela Islamska Država.


Španjolski mediji prenose da je vlasnik Audija bio Mohammed Aalla, uhićen nakon napada. Jedan od njegove braće ubijen je u Cambrilsu, a drugi brat za kojeg se pretpostavlja da je pripadao skupini nestao je.


Španjolska policija traga za mladićem za kojeg sumnja da je vozio kombi kojim je izveden pokolj u Barceloni te ne isključuje mogućnost da je on pobjegao u Francusku.