Nije bio meta napada

Alžirski avion pao zbog lošeg vremena

Hina

»Mislimo da se zrakoplov srušio zbog razloga povezanih s vremenskim uvjetima. U ovom trenutku ne možemo isključiti ni druge mogućnosti, ali to je najizglednija teorija«, istaknuo je Cazeneuve



PARIZ – Loše vrijeme najvjerojatniji je uzrok pada alžirskog zrakolova sa 116 putnika nad Malijem, objavili su francuski dužnosnici i istaknuli da nesreću vjerojatno nitko nije preživio.


Istražitelji na mjestu nesreće zaključili su da se zrakoplov raspao prilikom udara o tlo, kažu dužnosnici, sugerirajući kako to znači da vjerojatno nije bio meta napada.


»Zrakoplov je uništen u trenutku udara u zemlju«, rekao je francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve radiju RTL, govoreći o letjelici u kojoj je bio 51 francuski državljanin i koja se u četvrtak srušila u Maliju blizu granice s Burkinom Faso.




»Mislimo da se zrakoplov srušio zbog razloga povezanih s vremenskim uvjetima. U ovom trenutku ne možemo isključiti ni druge mogućnosti, ali to je najizglednija teorija«, istaknuo je Cazeneuve.


I ministar prometa Frederic Civillier kazao je da Francuska od početka isključuje mogućnost da je zrakoplov bio napadnut i istaknuo kako su mali izgledi da ima preživjelih.


»S obzirom na stanje zrakoplova, jako je malo vjerojatno, gotovo nemoguće, da ima preživjelih«, rekao je Civillier, dodavši da francuski vojnici osiguravaju mjesto pada.