Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Zabrinutost razmještajem migranata

Alabama tuži američku vladu zbog sirijskih izbjeglica

Autor:
Objavljeno: 8. siječanj 2016. u 7:26 2016-01-08T07:26:34+01:00

Tužba podignuta pred saveznim sudom u sjevernom okrugu Alabame tvrdi da Obamina administracija nije osigurala dužnosnicima ove države dovoljno informacija o izbjeglicama koje bi trebale biti naseljene u ovu državu

WASHINGTON Dužnosnici savezne države Alabame tužili su u četvrtak američku vladu zbog zabrinutosti razmještajem izbjeglica iz Sirije i drugih zemalja u ovu južnjačku državu, rekao je guverner.
Tužba podignuta pred saveznim sudom u sjevernom okrugu Alabame tvrdi da Obamina administracija nije osigurala dužnosnicima ove države dovoljno informacija o izbjeglicama koje bi trebale biti naseljene u ovu državu.

Guverner Robert Bentley, republikanac, nastoji zabraniti ulazak sirijskih izbjeglica u ovu državu nakon pariških napada 13. studenoga za koje je odgovornost preuzela Islamska država.

Bentley je rekao kako Bijela kuća nije odgovorila na tri njegova pisma u kojima traži informacije o izbjeglicama predviđenim za Alabamu prema američkom zakonu o izbjeglicama iz 1980.

»Postupak i način na koji Obamina administracija i savezna vlada provode program prijama izbjeglica upadljivo isključuju savezne države«, rekao je u priopćenju.

Tužba u kojoj su navedeni čelnici više saveznih agencija traži od suda da presudi da vlada mora pružiti informacije o svakom izbjeglici, među ostalim i zdravstvenu povijest te da zajamči kako oni ne predstavljaju sigurnosnu opasnost.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.