Potpisan ugovor

Agrokor u Srbiji kupuje 109 automobila Fiat 500L

Hina

Hrvatski koncern Agrokor potpisao je danas ugovor o kupnji 109 automobila Fiat 500L sa kompanijom Fiat automobili Srbija (FAS), temeljem kojeg će postojeći vozni park Agrokorove tvrtke Idea u Srbiji biti zamijenjen automobilima proizvedenim u Kragujevcu



BEOGRAD – Hrvatski koncern Agrokor potpisao je danas ugovor o kupnji 109 automobila Fiat 500L sa kompanijom Fiat automobili Srbija (FAS), temeljem kojeg će postojeći vozni park Agrokorove tvrtke Idea u Srbiji biti zamijenjen automobilima proizvedenim u Kragujevcu.


Ugovor je na četiri godine, a potpisali su ga izvršni potpredsjednik Agrokora za maloprodaju Ante Todorić, generalni direktor FAS-a Antonio Cesare Ferrara te predstavnici tvrtke Idea, objavili su beogradski elektronički mediji.


Isporuka prvog kontigenta Fiata 500L počet će u rujnu, a Agrokor je odabrao automobile crvene boje s robnim znakom Idea-e, tvrtke koja je u Srbiji pandan hrvatskom Konzumu.Ante Todorić ocijenio je potpisani ugovor početkom suradnje Agrokora sa poduzećem FAS i najavio da bi Agrokor u doglednoj budućnosti mogao kupiti od Fiata do čak 1.000 automobila Fiat 500L za tvrtke članice Agrokorova koncerna. Cesare Ferrara drži da je ugovor »veoma značajan za FAS koji je tako dobio značajnog i velikog partnera kao što je Agrokor«. FAS je zajedničko poduzeće Srbije i italijanskog Fiata u kojem država ima udio od 33 posto, a Fiat 67 posto. Tvornica, vrijedna oko milijardu eura, otvorena je u travnju 2012. godine kao najveća investicija u Srbiji u minulih nekoliko desetljeća. Serijska proizvodnja modela Fiat 500L počela je u kolovozu prošle godine.

Agrokor u Srbiji ima trgovinski lanac supermarketa Idea s 6.500 zaposlenih, koji u ovoj godini očekuje prihod od 800 milijuna eura, a ima tržišni udio od osam posto.