Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 2n
Sutra: 2° 2° 2n
12. prosinca 2019.
Oproštaj

Župa Jelenje traži novog orguljaša

Orguljaš Dean Borbelj krajem siječnja otišao je na novu službu u katedralu sv. Vida u Rijeci
Orguljaš Dean Borbelj krajem siječnja otišao je na novu službu u katedralu sv. Vida u Rijeci
Autor:
Objavljeno: 13. veljača 2019. u 17:14 2019-02-13T17:14:32+01:00

Orguljaš Dean Borbelj deset je godina u Jelenju vodio i četveroglasni zbor, a krajem siječnja otišao je na novu službu u katedralu sv. Vida

JELENJE Nakon deset godina sviranja u Župi sv. Mihovila Arkanđela u Jelenju orguljaš Dean Borbelj krajem siječnja otišao je na novu službu u katedralu sv. Vida u Rijeci. Borbelj je u jelenjskoj župio vodio i četveroglasni zbor, a protekle su se nedjelje na euharistijskom slavlju od njega oprostili župljani i vlč. Ivan Milardović. Odlazak jelenjskog orguljaša okupljenim je vjernicima objavio vlč. Milardović na kraju svete mise.

– Zahvaljujemo mu na ustrajnosti, iskazanom trudu, razumijevanju i stručnosti te nesebičnosti u predanom vršenju svoje orguljaške službe, kazao je vlč. Milardović s oltara te Borbelju u znak zahvale predao unikatan poklon u staklu izrađen od lokalnog autora.
Župa Jelenje prigodnim se darom oprostila od vrsnog orguljaša zaželjevši mu pitom puno uspjeha sada kao kardinalnom orguljašu koji će sigurno pridonijeti da euharistijska slavlja u Rijeci budu glazbeno kvalitetno i stručno popraćena. Kako je u svojem emotivnom govoru napomenuo vlč. Milardović, katedrala je dobila dobrog orguljaša, a jelenjska župa u potrazi je za novim.

U riječkoj prvostolnici sv. Vida već dugi niz godina djeluje katedralni zbor »Cantores Sancti Viti«. Njeguje sve oblike liturgijske glazbe te u već više od šest desetljeća dugom radu, animiraju sve nedjeljne i blagdanske mise u riječkoj katedrali.

– Mojim dolaskom na službu orguljaša pokrenuli smo inicijativu čija je intencija senzibilizirati ljude za svetu glazbu, potaknuti mlade i one koji se tako osjećaju, da nam se pridruže i da tako dodatno osnažimo zbor. Pjevanje u katedralnom zboru, kao središnjem zboru Riječke nadbiskupije, svojevrsni je privilegij i čast za svakoga člana, poručio novi orguljaš Dean Borbelj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.