Slijedi parcelacija

Značajan projekt: Gradnja stanova POS-a u Šmriki kreće početkom 2017.

Andrej Petrak

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić

Zgrada će imati osam stanova, po dvije garsonijere te po dva jednosobna, jednoipolsobna i dvosobna stana. Svi su htjeli barem jednu sobu više, no možemo im omogućiti samo onoliko koliko je to moguće po programu POS-a



KRALJEVICA Izgradnja zgrade POS-a u Šmriki trebala bi početi početkom sljedeće godine, najavila je gradonačelnica Kraljevice Nada Turina Đurić na sjednici Gradskog vijeća. Završen je idejni projekt, a na tom temelju bit će izrađena parcelacija. Sljedeći korak jest potpisivanje ugovora s Agencijom za promet nekretnina, koja će voditi daljnje korake ove investicije, uključujući i izradu glavnog projekta te potpisivanje sporazuma o financiranju. Larisu Juretić zanimalo je kakva je struktura stanova u objektu, a pročelnik Upravnog odjela za održivi razvoj Vladimir Dročić pojasnio je da se nastojalo prijavljenima za kupovinu stanova što je više moguće izaći u susret.


– Zgrada će imati osam stanova, po dvije garsonijere te po dva jednosobna, jednoipolsobna i dvosobna stana. Svi su htjeli barem jednu sobu više, no možemo im omogućiti samo onoliko koliko je to moguće po programu POS-a. Ipak, svi stanovi imat će maksimalno dozvoljenu kvadraturu, što bi trebalo omogućiti stanarima da kasnije pregrade još jednu sobu, rekao je Dročić.