Postavljeno 57 kućica

Zakupnici za riječki Advent izabrani na javnom natječaju. Proračun će zaraditi – 650 tisuća kuna

Damir Cupać

Snimio Marko GRACIN / Nl arhiva

Snimio Marko GRACIN / Nl arhiva



RIJEKA  U Rijeci je u sklopu manifestacije Rijeka Advent 2019. godine postavljeno ukupno 57 kućica, uključujući i kućice koje se koriste za nekomercijalne sadržaje, kao primjerice kućica Djeda Mraza, i to na lokacijama Korzo, Bazarigov prolaz, Trg 128. brigade HV, Trg Republike Hrvatske, Jelačićev Trg, Trg 111. brigade HV, Trg Riječke rezolucije.


Javni natječaj za zakup kućica raspisala je Turistička zajednica grada Rijeke, a ukupan prihod od najma je 650.000 kuna.


– Turistička zajednica grada Rijeke raspisala je natječaj za najam kućica i organizaciju Adventskog sajma te uvjetuje potreban broj kućica na određenim lokacijama, kao i sadržaje na istima. Na Koblerovom trgu je 11 drvenih kućica, a prihod od zakupa iznosi 31.000 kuna. Na lokacijama Korzo, Bazarigov prolaz, Trg 128. brigade HV, Trg Republike Hrvatske, Jelačićev trg je 38 drvenih kućica. Dvije su ostale neprodane, jedna na Korzu i jedna na Trgu 128. brigade HV. Naime, interesa je bilo, ali ponuda koju su interesenti nudili, već je bila zastupljena na tim lokacijama. Zakupci kućica po ugovoru nemaju pravo tu kućicu dati u podnajam trećim osobama, a prihod od zakupa je 349.000 kuna. Na lokaciji Trg riječke rezolucije je šest većih i dvije manje drvene kućice, a prihod od zakupa je 270.000 kuna. Dakle, od zakupa će se uprihodovati ukupno 650.000 kuna, a Turistička zajednica grada Rijeke dobiveni iznos koristi za troškove organizacije prigodnog kulturno-zabavnog programa u sklopu manifestacije Rijeka Advent 2019, pojasnili su u Gradu Rijeci.