Prvi letovi u lipnju

Zaključen ugovor s estonskom aviokompanijom Nordic Aviation Group: Rijeka ljeti dobiva izravnu avionsku vezu s Tallinom

Marinko Glavan

Prvi letovi za Tallinn kreću 4. lipnja, a trajat će do 24. rujna ove godine, utorkom i subotom, a uspostavljeni su u suradnji s Adriatic Airwaysom



Rijeka će od ovoga ljeta dva puta tjedno biti izravnom avionskom linijom povezana s Tallinnom, objavila je estonska aviokompanija  Nordic Aviation Group.


Prvi letovi krenut će od 4. lipnja, a trajat će do 24. rujna ove godine, utorkom i subotom, a uspostavljeni su u suradnji s Adriatic Airwysom.


Član uprave Nordic Aviatiaona Erik Sakkov istaknuo je zadovoljstvo činjenicom da je u raspored ljetnih letova aviokompanije uvrštena i »uzbudljiva nova destinacija«.




– Siguran sam da će svatko pronaći nešto za sebe u našoj ponudi letova tijekom ljetne sezone. Rijeka i okolica idealna su destinacija za godišnji odmor, bilo za obitelji, bilo za avanturiste koji žele istraživati obalu Jadrana – rekao je Sakkov, dodajući kako je cilj Nordic Aviationa ponuditi Estoncima odgovarajuće direktne letove po povoljnim uvjetima.


Letovi za Rijeku započet će 4. lipnja, subotom, a od 28. lipnja avioni će između estonske prijestolnice i Krka letjeti i utorkom. Osim s Rijekom, avioni  Nordic Aviationa ovog ljeta će iz Tallinna letjeti i za Split te još trinaest destinacija u Europi.


Direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić također je izrazio zadovoljstvo sklopljenim poslom s novim partnerom, procijenivši kako će letovi između Tallinna i Rijeke Zračnoj luci Rijeka dovesti više od tri tisuće novih putnika.