Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
23. rujna 2018.
Potpisani ugovori o sufinanciranju

Zajednici sportova PGŽ-a 2,5 milijuna kuna

foto: S.DRECHSLER
foto: S.DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 12. travanj 2011. u 19:48 2011-04-12T19:48:59+02:00

– Zadovoljni smo jer unatoč svim financijskim teškoćama drugu godinu zaredom sredstva nam nisu smanjena – rekao je Gračaković

RIJEKA  Zajednica sportova Primorsko-goranske županije dobit će iz županijskoga proračuna 2.540.000 kuna za svoje programe u 2011. godini, dok će Savez školskih sportskih društava PGŽ-e u istu svrhu inkasirati 310.000 kuna.

U utorak su u sjedištu županije potpisani ugovori o sufinanciranju, s jedne strane »autogram« je stavio župan Zlatko Komadina, a s druge predsjednik Zajednice sportova Slobodan Gračaković, odnosno predsjednik Saveza ŠSK-a Gerhard Lempl.

Spomenutim iznosom Zajednica sportova financirat će redovitu djelatnost županijskih sportskih saveza, unapređenje stručne djelatnosti u sportu, potporu izdavačkoj djelatnosti, sudjelovanje u državnim i međunarodnim natjecanjima, organizaciju državnih i međunarodnih natjecanja, pripremu sportaša i županijske trenere instruktore. 
– Zadovoljni smo jer unatoč svim financijskim teškoćama drugu godinu zaredom sredstva nam nisu smanjena – rekao je Gračaković, istaknuvši da će novac biti korišten isključivo za amatersko bavljenje sportom, odnosno za mlađe uzrasne kategorije. 

– Županija je u proteklom desetljeću uložila 700 milijuna kuna u 13 sportskih objekata. Program se nastavlja dalje, počinje izgradnja dvorana u Opatiji, Matuljima i Krku.

Infrastruktura je jedan dio ulaganja, drugi je izravno ulaganje u djelatnost, odnosno programe sporta – pojasnio je župan Komadina, dodavši da ukupna sredstva koja će biti uložena u programe sporta premašuju spomenute iznose i kreću se oko pet milijuna kuna. Taj iznos dobije se dodavanjem ostalih stavki, poput nagrađivanja sportaša. Drugi dio okupljanja u Adamićevoj 10/II bio je posvećen prezentaciji Sportskoga godišnjaka, petog u nizu, koji su predstavili urednici Ivo Kirigin i Borislav Božić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Originalni zimski kotači na dar uz kupnju novog automobila
Zima s pet zvjezdica uz BMW i MINI vozila

Originalni zimski kotači na dar uz kupnju novog automobila