Tradicionalno

Zadnje polne va Kastve s Mijom Negovetić

Slavica Kleva



KASTAV – Zadnje Polne va Kastve očekuje se s uzbuđenjem, ne samo zato što se s Kastva pruža prekrasan pogled, već i zato što za zadnji dan godine najavljuju i lijepo vrijeme. No, najvažnije je da se u pozadini organiziranog ispraćaja Stare godine provlači humanitarna potka.


– Upravo tako – rekao nam je idejni začetnik i voditelj ovog zanimljivog događanja, humanitarac i glazbenik Andy Cech prisjetivši se kako je sve krenulo prije sedam godina, kada su organizirali prvi ispraćaj staroga leta.


– Meni je drago da je ovaj događaj zaživio, da se ljudi vole okupiti i ispratiti uz glazbu i druženje Staru godinu, ali istodobno učiniti nešto dobro. Na prošlogodišnjem zadnjem polnu bilo je oko 700 posjetitelja, također smo prikupili novac za potrebite, a još uvijek mi je u sjećanju prvi ispraćaj jer smo prikupljeni novac darovali riječkom Centru za autizam, kazao nam je Cech. Ove godine novčana sredstva koja ćemo prikupiti namijenili smo roditeljima njegovateljima djece s poteškoćama u razvoju, a žive na području Kastva. Zapravo, uvijek gledamo da nekome pomognemo komu je najteže, a čini nam se da je uz glazbu i druženje ovo pun pogodak, kazao nam je Cech.




Organizator, Grad Kastav, planira Zadnje polne va Kastve na 365 metara započeti u 10 sati na Trgu Matka Laginje i trajat će do 14 sati. Donacije će se prikupljati kroz »škrabice«, uz donaciju od 10 ili 20 kn moći će se na nekoliko štandova konzumirati ponuda kastavskih humanitaraca. Bit će tu kuhanih kobasica i fažol, Udruga Belica pripremit će kuhano vino, a Lovačko društvo Lisjak fažol. Pritom, naglašavaju organizatori, zabave i druženja neće nedostajati, jer će u 10.30 atmosferu zagrijati Kožne Jakne, a točno u podne zapjevat će Mia Negovetić i SuperCover band. Do 14 sati u Kastvu na 365 metara nadmorske visine okupljene će zabavljati Reaktiva.