Humanitarno događanje

”Zadnje polne va Kastve na 365 metara”: Već u 10 sati grad je pucao po šavovima

Biljana Savić

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



KASTAV – »Zadnje polne va Kastve na 365 metara« svoj je vrhunac trebalo imati oko podneva pa do 15 sati, no već u 10 sati ova je manifestacija bila prepuna posjetitelja.


Kao i protekle četiri godine, tako je i posljednjeg dana 2017. godine na Fortici i Trgu Matka Laginje u Kastvu održano humanitarno događanje pod nazivom »Zadnje polne va Kastve na 365 metara«. Posjetitelje ove humanitarne priče dočekalo je  1.500 »kastafskeh hot-dog-i«, a Udruga Belica se pobrinula da kuhanog vina ne nedostaje, pa je ove godine spremno 1.000 litara. Humanitarni karakter ovog događanja zasigurno je i ove godine bio dodatni motiv druženju, a sredstva prikupljena bit će donirana Udruzi EduRi iz Kastva, koja pomaže djeci s poteškoćama u razvoju.


Za kuhano vino trebalo je izdvojiti 10, a za »kastafski hot-dog 20 kuna«, staviti novac u za to pripremljene škatulice. Tko je imao i želio, u škatulice je ubacio i više. Glazbe i zabave nije nedostajalo, atmosferu su zagrijavali D`Beni Band, SuperCover Band, Trio Vox, LSD, DJ Zoki te kastavski umjetnici – Saša Jantolek i Željan Pavić.




Idejni začetnik i voditelj organizacije je Andy Cech, uz potporu Grada Kastva i TZ grada Kastva.