Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 4n
Sutra: 10° 10° 4n
18. veljače 2020.
Obilazak gradilišta

Za rekonstrukciju županijske ceste u Viškovu 18,9 milijuna kuna

Snimio Marko GRACIN
Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 18. rujan 2019. u 16:13 2019-09-18T16:13:09+02:00

Radovi su započeli početkom kolovoza, a rok za izvođenje je 340 dana. Odabrani izvođač radova je tvrtka GPP Mikić d.o.o. iz Omišlja

VIŠKOVO Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i načelnica Općine Viškovo Sanja Udović danas su obišli radove na rekonstrukciji dijela županijske ceste Ž 5055, odnosno prvu fazu rekonstrukcije - dionicu Mladenići-Ronjgi. Dionica županijske ceste Mladenići-Ronjgi jedna je od ključnih točaka prometne infrastrukture na području Općine Viškovo.

– Viškovo je naša najmnogoljudnija općina i općina s najviše poduzetnika u Hrvatskoj, pa kao takva zaslužuje imati kvalitetnu prometnu i komunalnu infrastrukturu. Ovo je zajednički projekt više komunalnih društava i naše Županijske uprave za ceste koja je uložila 4,8 milijuna kuna, kazao je Komadina.

Sanja Udović naglasila je da je riječ o sveobuhvatnoj investiciji.

– Dio sredstava osigurava se iz EU fondova, a po okončanju ovog projekta koji je predviđen za ugovorenih 340 dana, mještani će dobiti u jednom djelu rekonstruiranu vodoopskrbu, pripremu kanalizacijskog sustava, a ova trasa kojem dnevno prometuje više od 8 tisuća vozila postat će puno sigurnija za sve sudionike u prometu, kazala je Udović.

Rekonstrukciju dijela ove županijske ceste provodi Općina Viškovo u suradnji sa Županijskom upravom za ceste PGŽ i Komunalnim društvom Vodovod i kanalizacija, dok istodobno HEP ODS izvodi prelaganje EE instalacija. Izgradnja kanalizacijske i vodovodne mreže izvodi se kao dio projekta »Proširenje sustava odvodnje Riječke aglomeracije« koji se sufinancira sredstvima EU.

Ukupna vrijednost radova je 18,9 milijuna kuna, a obuhvaćaju rekonstrukciju prometnice s izgradnjom nogostupa, kolničke konstrukcije, javne rasvjete, oborinske odvodnje, distributivno - telekomunikacijske kanalizacijske mreže, prelaganje niskonaponske i srednjenaponske elektroenergetske mreže, uređenje privoza, izgradnju kanalizacijske mreže te izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda.

Radovi su započeli početkom kolovoza, a rok za izvođenje je 340 dana. Odabrani izvođač radova je tvrtka GPP Mikić d.o.o. iz Omišlja.

Više možete pročitati u tiskanom izdanju Novog lista u četvrtak!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.