Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
25. siječnja 2020.
Upisna kvota

Za jesenski upisni rok na Sveučilištu u Rijeci ostalo svega - 225 mjesta

Foto: Sergej Drechsler
Foto: Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 20. srpanj 2017. u 7:24 2017-07-20T07:24:31+02:00

RIJEKA - Prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje na Sveučilištu u Rijeci, za jesenji upisni rok prediplomskih studija ostat će slobodno svega 225 upisnih mjesta.

Riječ je privremenim rezultatima upisa i o mjestima koja su ostala slobodna nakon objave rang-listi za ljetni rok, a konačni će se rezultati ljetnog upisnog postupka, kaže prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci prof.dr. Sanja Barić znati idući tjedan nakon okončanja upisnog postupka.

– Prema podacima Središnjeg prijavnog ureda popunili smo 93 posto planirane upisne kvote što je odličan rezultat koji pokazuje zainteresiranost za riječko Sveučilište. Iako s konačnim rezultatima još ne raspolažemo, sasvim je izvjesno da je na ovogodišnjim upisima primjetno veći interes za programe iz STEM područja, odnosno za studije Građevinskog fakulteta, matematike, fizike te biotehnologije – kaže prorektorica.

Ukupna upisna kvota s kojom je riječko Sveučilište ušlo u ljetni upisni rok iznosila je nešto više od 3.700 upisnih mjesta, a prema podacima Agencije prijave za upis na studijske programe u jesenskom roku započet će 24. srpnja i trajat će do 19. rujna ili do roka koji odredi visoko učilište. Konačne rang-liste za upis u jesenskom roku bit će objavljene 19. rujna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.