Upisna kvota

Za jesenski upisni rok na Sveučilištu u Rijeci ostalo svega – 225 mjesta

Ingrid Šestan Kučić

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler



RIJEKA – Prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje na Sveučilištu u Rijeci, za jesenji upisni rok prediplomskih studija ostat će slobodno svega 225 upisnih mjesta.


Riječ je privremenim rezultatima upisa i o mjestima koja su ostala slobodna nakon objave rang-listi za ljetni rok, a konačni će se rezultati ljetnog upisnog postupka, kaže prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci prof.dr. Sanja Barić znati idući tjedan nakon okončanja upisnog postupka.


– Prema podacima Središnjeg prijavnog ureda popunili smo 93 posto planirane upisne kvote što je odličan rezultat koji pokazuje zainteresiranost za riječko Sveučilište. Iako s konačnim rezultatima još ne raspolažemo, sasvim je izvjesno da je na ovogodišnjim upisima primjetno veći interes za programe iz STEM područja, odnosno za studije Građevinskog fakulteta, matematike, fizike te biotehnologije – kaže prorektorica.




Ukupna upisna kvota s kojom je riječko Sveučilište ušlo u ljetni upisni rok iznosila je nešto više od 3.700 upisnih mjesta, a prema podacima Agencije prijave za upis na studijske programe u jesenskom roku započet će 24. srpnja i trajat će do 19. rujna ili do roka koji odredi visoko učilište. Konačne rang-liste za upis u jesenskom roku bit će objavljene 19. rujna.