Peto godišnje doba

ŽIVIO PUST Pom-F-Ri osudio na smrt Gospodina Savršenog

Ljiljana Hlača

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

Lista grijeha Gospodina Savršenog je poduža: kriv je za cirkus koji zastupnici rade u Saboru, kriv je što Rijeka još uvijek nije dobila autobusni kolodvor, zatim zbog stanja u »3. maju« i Uljaniku, migrantske krize...



RIJEKA Peto godišnje doba ovladalo je i riječkim Pomorskim fakultetom pa su tako jučer i studenti ove ustanove objesili svojeg pusta. Riječ je o Gospodinu Savršenom kojeg je časni sud Karnevalske grupe Pom-F-Ri već osudio na smrt vješanjem. Pust će u dvorištu fakulteta visjeti sve do nedjelje 3. ožujka, kada će ga se po ustaljenoj tradiciji zapaliti na moru ispred Gata Karoline Riječke.


Dramatično suđenje je izvuklo na površinu sve same »šporkarije«. Lista grijeha Gospodina Savršenog je poduža: kriv je za cirkus koji zastupnici rade u Saboru, kriv je što Rijeka još uvijek nije dobila autobusni kolodvor, zatim zbog stanja u »3. maju« i Uljaniku, migrantske krize, ali i zbog toga što su autobusi KD-a Autotrolej u posljednje vrijeme nešto jako lako zapaljivi te ih nema tko voziti.


Iako se Savršeni hrabro branio: najčešće kukanjem, ali i lukavo, pozivajući se na sinkopu – to ga ipak nije na kraju spasilo. Porota je odlučila – mora platiti glavom! Za njim su jučer plakale njegove priležnice, kako one zakonite, tako one koje su se takvima smatrale.




– Zbog Gospodina Savršenoga više nema zgodnih slobodnih cura. Sve se lijepe na njega. On je kriv za sve, požalio nam se predsjednik »Pomfrija« Marko Radošević i dodao da ova karnevalska udruga ima dvjestotinjak članova, a njihov je Savršenko 19. po redu krivac kojega će spaliti za spas naših duša. Radošević je otkrio i koja je njihova tema za veliku karnevalsku povorku na Korzu.


– Nastupit ćemo pod geslom »Znanjem plovimo svi«, a cilj nam je ukazati na 70. obljetnicu rada našeg fakulteta, ali i na to da svi koji ga završe na kraju nađu posao – zaključio je Radošević.