Sjajna reklama

ZELENO-PLAVA LJEPOTA Pogledajte novi promotivni film Primorsko-goranske županije

Tihana Tomičić

Foto: D. ŠKOMRLJ

Foto: D. ŠKOMRLJ

Produkcija filma trajala je 14 mjeseci, od lipnja 2016. do rujna 2017., a sniman je na preko stotinu lokacija



RIJEKA  U Art-kinu predstavljen je novi promotivni film Primorsko-goranske županije koji je prikazao sve posebnosti zeleno-plave županije.


Produkcija filma trajala je 14 mjeseci, od lipnja 2016. do rujna 2017., a sniman je na preko stotinu lokacija. Film je realizirala produkcijska kuća Filmerija, a autorsku glazbu potpisuje riječki band Jonathan.


Film traje 3 minute i 30 sekundi, a u funkciji je promocije PGŽ, i bit će korišten na turističkim sajmovima, svim vrstama predstavljanja županije, a bazično je da će biti stalno dostupan na internetu, na webu PGŽ. Namjera je bila pokazati ljepožu županije kroz četri godišnja doba, njezin potencijal kroz prirodnu, kulturnu, sportsku i gospodarsku raznolikost.




Koncept filma je neprekidan spoj različitosti, to je izvedeno suprotstavljanjem kadrova, konfrontacijom različitog materijala, tempa i atmosfere, a na kraju svake sekvence ili tematske cjeline je – čovjek. Kako se film razvija, prisutnost ljudi sve je naglašenija, a posebnu strast i energiju filmu daje muzika banda Jonathan, pjesma Way to go, koja će tek biti službeno objavljena na nosaču zvuka ovih dana.


– Bez lažne skromnosti, Primorsko-goranska županija ima najveću kulturnu i povijesnu baštinu u Hrvatskoj, naša priroda je 80 posto zaštićena unutar programa Natura 2000.


Naš je slogan “Bogatstvo različitosti”, i ovaj film to prikazuje, ne samo kad je posrijedi prirodna baština, nego i društvo i život. Ovaj je film udarac u sve osjećaje, ovo je kratko, jasno i moćno, rekao je župan Zlatko Komadina na predstavljanju za novinare.


Foto: D. ŠKOMRLJ


Foto: D. ŠKOMRLJ



Rekao je kako je osnovna ideja bila predstaviti županiju, a sve ostalo bilo je na samim autorima filma. “Ja kao župan doslovno nisam ništa tražio ni zahtjevao, nisam imao korejski pristup, samo sam rekao: prikažite nas kakvi jesmo. I drago nam je što je film toliko dobar, napravljen je stvarno dobar posao”, rekao je župan.


U ime kuće Filmerija govorili su Sanjin Stanić, Saša Krepelnik, Hrvoje Franjić i Igor Crnković koji su rekli da doslovno imaju na stotine sati snimljenog materijala, i to iz razloga što je na mnogim od lokacija trebalo uhvatiti točno određeni trenutak u danu.


– Naša je ideja bila da film probudi emociju, da bude udica za gledatelja, a da on nakon toga sam počne istraživati zašto je dobro doći u PGŽ, i na kraju i dođe posjetiti je i otkriti. Film je link ka nekim drugim opcijama, ka nastavku istraživanja, rekao je Sanjin Stanić iz Filmerije.


Foto: D. ŠKOMRLJ


Foto: D. ŠKOMRLJ



– Čovječe, pa gdje mi živimo, mi živimo u najljepšem kraju na svijetu, to sam shvatio nakon što sam odgledao film, rekao je pak Zoran Badurina iz Jonathana, koji je rekao da je pjesma Way to go nastala neovisno od filma, ali je potom prilagođena i prati tempo filma.


Inače radimo muziku samo za sebe, ovoga puta smo radili “po nardužbi” aranžirajući pjesmu, to je bilo vrlo primamljivo iskustvo, kazao je vokal Jonathana.