Nezadovoljni odnosom

ZAŠTO JE AVION POSLAN U RIM Boras Mandić: Zar Rijeka i riječki aerodrom nisu u Hrvatskoj

Damir Cupać

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Ovaj put su putnici završili u drugoj državi jer naša država koja je najveći vlasnik riječkog aerodroma ne zna da smo sposobni prihvatiti avione u takvoj situaciji, rekao je zamjenik primorsko-goranskog župana



RIJEKA Zamjenik župana Marko Boras Mandić izrazio je nezadovoljstvo zbog toga što je avion Criatia Airlinesa nakon problema sa slijetanjem u Dubrovnik odletio u Rim umjesto u Zračnu luku Rijeka koja ima sve uvjete za prihvat.


– Na taj je način većinski vlasnik Zračne luke Rijeka pokazao koliko mu je stalo do vlasništva. Svojevremeno se dogodila slična situacija kada je umjesto u Zagreb avion sletio u Split, a onda su putnici prevoženi do Zagreba, a što je povećalo troškove državnog poduzeća.


Nitko se nije sjetio riječkoga aerodroma koji je izgrađen 1971. godine i koji je imao vezu prema New Yorku. Ovaj put su putnici završili u drugoj državi jer naša država koja je najveći vlasnik riječkog aerodroma ne zna da smo sposobni prihvatiti avione u takvoj situaciji.




Možda su mislili da je Rijeka u Italiji, a ja ih podsjećam da nije, ogorčen je Boras Mandić.


Zamjenik župana najavio je da je Primorsko-goranska županija osigurala preko 300.000 kuna za Zračnu luku Rijeka, a riječ je o novcu za projekt poboljšanja hidrantske mreže te sustava odvodnje.


– Imamo 20 posto vlasništva u Zraćnoj luci Rijeka, država ima 55 posto, a jedini osiguravamo proračunski novac za ulaganje u infrastrukturu Zračne luka Rijeka.


Podsjećamo još jednom najvećega vlasnika, a to je država da pokažu odgovornost i da se tako ne ponašaju.


Da bi poboljšali mjesto Zračne luke Rijeka na tržištu, mora se u nju ulagati jer želimo da riječki aerodrom bude među prva tri-četiri u Hrvatskoj. Svi preduvjeti za to postoje, ali zbog selektivnog pristupa većinskoga vlasnika, države, stagniramo, zaključio je Boras Mandić.