Dupkom puna dvorana

ZAMETSKI MAŠKARANI KOTAL Si maškarani ”sastojci” va plesnomu pokretu: Da j’ boje, ne bi valjalo

Ingrid Šestan Kučić

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



Dupkom puna dvorana Doma Zamet i ovu je subotu pokazala da Zamećani i njihovi gosti znaju napraviti pravu uzavrelu maškaranu atmosferu, a da sve ide kao po špagu brine se ekipa iz Alterna Event Teama pod geslom »Ki će nam ča. Ča će nam ki. Živio Pust!«.


Svaku subotu, objasnio je Dino Damjanović iz Alterna Event Teama, Dom Zamet postaje centar maškaranog svijeta, a bit će tako sve do 2. ožujka kada će peto godišnje doba na Zametu kulminirati posljednjom maškaranom zabavom okrunjenom velikim vatrometom.


– Sve zajedno imamo sedam subota pusnih tanaca, a ovu subotu gosti su nam maškarana grupa »Veseli oldtimeri«. Za dobru zabavu brine se Trio Vox, a posljednja zabava je 2. ožujka, najavio je Damjanović.





Uz Zametske maškare i zvončare ima tu velik broj onih koji su vjerni posjetitelji zametskog Doma te pod raznim maskama stižu iz subote u subotu kako bi se dali oduška u ovo pusno vrijeme. Takva je bila i liječnička ekipa koja je s velikom sigurnošću ustvrdila da je njima na Zmetu tako dobro da se do kraja karnevalskih događanja ne miču.


– Nama je ovdje odlično! Društvo je super, a u našoj ekipi imamo kirurga, doktoricu i četiri medicinske sestre. Sve smo pokrile, a pacijenti su svuda oko nas, kazala je Andrea Seifert.


S obzirom da Pusno društvo Zametske maškare i zvončari broji 51 godinu postojanja i jedna su od najbrojnijih skupina Riječkog karnevala uigrani pusni tanci, puna dvorana zadovoljnih maškaranih lica i iznimno dobra zabava neupitni su dio pusnih zametskih događanja. Zametske maškare i zvončari na do kraja tih pusnih dođanja imaju još cijeli niz obaveza za odraditi, jer tradicionalno sudjeluju na svim većim karnevalskim događanjima Rijeke i oklice, ali i već više od četiri desetljeća uveseljavaju male bolesnike u Dječjoj bolnici Kantrida, korisnike Doma za satrije osobe Kantrida, a pusni pondejak rezerviran je za pohod na relaciji Zamet – Gornji Zamet – Grbci – Srdoči.