Hrabrost ili ludost

ZALJUBLJENI SPIDERMAN Na neboderu u Rijeci osvanuo natpis posvećen prvoj ljubavi. Svi se pitaju – kako je napravljen

P. N.

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Natpis se nalazi na više od 50 metara visine na teško pristupačnom mjestu



To da ljubav čini čuda, odnosno da su zaljubljeni ljudi sposobni napraviti svakakve “ludosti”, poznato je od davnina, a najnoviji dokaz za tu tezu dolazi ovih dana iz Rijeke.


Naime, na jednom od nebodera u Čandekovoj ulici osvanuo je natpis “You was my first love”, no ono što posebno fascinira je položaj samog natpisa koji se nalazi između 17. i 21. kata.


Natpis je okomit i na zaista teško pristupačnom mjestu (sigurno više od 50 metara visine) pa je pravo pitanje kako je nastao.




Jedna od opcija je da je autor pisao kroz prozore više stanova što je opasno i teško provedivo.


Druga opcija je da iskorištena situacija kada su se izvodili radovi na fasade ili slično, pogotovo ako su bili angažirane tvrtke za izvođenje građevinskih radova na visini, ali i tada je posve nejasno kako nitko od stanara nije vidio da se nešto neobično događa. 


Natpis je zato primijetio naš fotoreporter Vedran Karuza koji je snimio ove fotografije. Kako bi se natpis bolje vidio neke fotografije su malo obrađene, ali samo da bi se slova bolje istaknula.


U svakom slučaju, nadamo se da će poruka doći do osobe kojoj je namijenjena kako ovaj pothvat “zaljubljenog Spidermana” (ili zaljubljene Spiderwomen) ne bi bio uzaludan.  


Foto: V. KARUZA


Foto: V. KARUZA



Foto: V. KARUZA


Foto: V. KARUZA



Foto: V. KARUZA


Foto: V. KARUZA