Zatvorena cesta

ZAHTJEVNA TEHNOLOGIJA RADOVA Cesta Kastav – Viškovo bit će u najboljem slučaju otvorena sredinom svibnja

Biljana Savić

Obilazni pravac je lokalna cesta Sroki – Kosi – Turki



VIŠKOVO Zbog izgradnje državne ceste D 427 i kružnog raskrižja Halubjan te prespajanja magistralnih instalacija u županijskoj cesti Ž 5021, na lokaciji Široli, od NK Halubjan do restorana Jist, županijska cesta Ž 5021 Kastav – Viškovo zatvorena je za promet. S obzirom na zahtjevnost tehnologije izvođenja radova, odvijanje prometa je nemoguće istodobno s izvođenjem radova, pa je Županijska uprava za ceste izdala izvođaču radova na izgradnji državne ceste D427, tvrtki »Slavonski Brod«, odobrenje za zatvaranje ove županijske ceste do 31. svibnja ove godine.


Zbog zatvrene prometnice doći će i do promjene voznog reda autobusa Autotroleja, a mještani će o tome, ističu u općini, biti pravovremeno obaviješteni. Za sav promet obilazni pravac je lokalna cesta L58018, Sroki – Kosi –Turki.


Očekivani završetak radova prema dinamici izvođača radova, koji je obećao da će pokušati maksimalno skratiti rok izvođenja radova, je 15. svibnja, kada bi ova županijska cesta trebala biti otvorena za sav promet, poručuju iz Općine Viškovo.