Problem u susjedstvu

ZABRINUTI BAKRANI Građevinska firma na privatnoj parceli pali otpad? Slučaj prijavljen inspekciji

Sanja Gašpert

Fotografija koju je Novom listu poslao zabrinuti čitatelj

Fotografija koju je Novom listu poslao zabrinuti čitatelj

BAKAR U redakciju našeg lista mailom se obratio zabrinuti čitatelj iz Bakra koji navodi kako je »žalosno da čovjek koji ima građevinsku firmu u Bakru, pored Pomorske škole, redovito pali smeće«.– Nije prvi put da su vatrogasci morali reagirati, pali gume i svakakvo smeće koje vjerojatno ne vozi na otpad. U vrijeme kada je zabranjeno paljenje na otvorenom, on može. Kako to? Tko će mu stati na kraj? I to sve u blizini škole i kuća – piše u mailu koji je u našu redakciju poslan anonimno.

Izgorjelo skladište




Kako ističu u Uredu Grada Bakra, u utorak ujutro se, ustvari, dogodio požar koji su i uočili zaposlenici Grada.


– Odmah smo kontaktirali nadležne institucije. Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke dobili smo sljedeću informaciju: »Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke stigla je na mjesto požara u razbuktalnoj fazi požara. Radi se o požaru u građevinskom skladištu, otvorenog prostora od 3.500 m2 i zatvorenog od 150m2. Na mjestu gašenja zatekli smo vlasnika i interventnu policiju. Požar je ugašen vrlo brzo. Nakon gašenja požara čuvanje opožarene površine obavio je DVD Bakar. Unesrećenih nema, a materijalna šteta će se utvrđivati. Prema informacijama Policijske uprave primorsko-goranske, u tijeku je kriminalističko utvđivanje, ističu u Uredu Grada Bakra.

Brojni izvidi


Nadalje, vezano za izjave čitatelja kako se na toj lokaciji učestalo događa paljenje otpada, iz Ureda kažu kako je u prošlosti bilo slučajeva paljenja otpada.– Radi se o privatnoj parceli te su komunalni redari Grada Bakra pri svakoj prijavi ili kada bi uočili paljenje izlazili na uvid. Budući da spaljivanje otpada nije u nadležnosti komunalnog redarstva, u više navrata izvršili smo prijavu na nadležno tijelo, odnosno inspekciju Ministarstva zaštite okoliša. Nadamo se da će nadležne institucije učiniti svoje, kažu u Uredu Grada Bakra.