Odgovor Zagrebačke banke na pismo radnika naše medijske kuće

ZABA : Želimo zaštititi potraživanja, ali i osigurati opstanak Novog lista

Portal Novilist.hr

U tom smislu zaključen je i sastanak kojeg smo nedavno održali s predstavnicima Novog lista gdje smo prvenstveno naglasili namjeru da se kroz predstečajnu nagodbu i kvalitetan plan restrukturiranja nađe rješenje za njeno daljnje održivo tržišno poslovanje jer nam je to u zajedničkom interesu



Zagrebačka banka danas je odgovorila na pismo radnika i vodstva Novog lista upućeno u današnjem izdanju novina. Odgovor prenosimo u cijelosti;


“Kao banka vjerovnik i dalje naglašavamo da su temeljni ciljevi radnika Novog lista i Zagrebačke banke usklađeni.  Kao i do sada vodit ćemo računa da poduzmemo sve korake da zaštitimo svoja potraživanja, a to podrazumijeva i opstanak Novog lista na tržištu.


Poznato je, naime, da smo se jednakim načelima rukovodili i kod ostalih tvrtki koje su u teškoćama pa i u slučaju tvrtki koje se bave medijskom djelatnošću.




U tom smislu zaključen je i sastanak kojeg smo nedavno održali s predstavnicima Novog lista gdje smo prvenstveno naglasili namjeru da se kroz predstečajnu nagodbu i kvalitetan plan restrukturiranja nađe rješenje za njeno daljnje održivo tržišno poslovanje jer nam je to u zajedničkom interesu.


Svi daljnji komentari i interpretacije oko načina rješenja su preuranjeni i mi kao banka vjerovnik u cijeloj daljnjoj fazi to nećemo medijski komentirati.”, poručili su iz ZABA-e.