Humanitarna utrka

Wings for life: Riječki studentski tim najveći u povijesti

Ingrid Šestan Kučić

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Osim studenata na utrci su trčali dekan i prodekani Pomorskog fakulteta u Rijeci 



RIJEKA – Ukupno 396 studenata Sveučilišta u Rijeci sudjelovalo je na humanitarnoj utrci Wings For Life World Run u Zadru, a zahvaljujući tako velikom broju studenata koji su se odlučili uključiti u projekt riječki su studenti odnijeli titulu 10. najvećeg tima na svijetu i čak najvećeg studentskog tima ikada u povijesti Wings For Life utrke.


Organizator sudjelovanja studenata bio je Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci koji je podržao ideju Leopolda Mandića s Pomorskog fakulteta i Maje Krištafor s Odjela za biotehnologiju.


Dvoje riječkih studenata još su prošle godine razvili ideju organiziranog odlaska na WFL utrku na svojim fakultetima. Slučajno saznavši jedno za drugo, odlučili su zajedno organizirati odlazak koji se prošle godine pokazao veoma uspješnim gdje je čak 100 studenata sudjelovalo na utrci.




Osim studenata na utrci su trčali dekan i prodekani Pomorskog fakulteta u Rijeci čime su zajedno sa studentima podržali ovaj projekt, a ove su godine u projekt uključili cijelo riječko Sveučilište.