Prva u Hrvatskoj

Web Amazon Service konferencija u Rijeci i Opatiji: Stižu stručnjaci za “oblake”

Andrej Petrak

Ostali smo ugodno iznenađeni interesom, a za konferenciju je otvoreno ukupno 200 mjesta, kažu organizatori



RIJEKA Prva Amazon Web Service konferencija u Hrvatskoj – AWS Adria 2017 – bit će održana u Rijeci i Opatiji 27. i 28. listopada. Organizatori konferencije, riječke IT tvrtke Coadria i Hexis te zagrebačka IT tvrtka NVTeh, uz partnera Amazon Web Services, osigurale su svim zainteresiranima besplatne akreditacije za dvodnevnu konferenciju.


Tijekom dva dana predavanja, panel diskusija i okruglih stolova, sudionici će imati priliku upoznati se s prednostima korištenja sofisticiranih AWS servisa te razmijeniti svoja iskustva. Konferencija je namijenjena u jednakoj mjeri IT menadžerima i stručnjacima, kao i svim zainteresiranima za upoznavanje s Amazon web servisima, objašnjavaju Anto Pujić i Nikolina Dlab iz Hexisa.


Tvrtka Amazon 2006. godine osnovala AWS te tako među prvima krenula s cloud computingom, odnosno računalstvom u oblaku koje je do danas njihovim klijentima postalo zamjena za podatkovne centre te time profiliralo AWS u tržišnog lidera. Već prvog dana otvaranja prijava konferencija je izazvala velik interes, s četrdesetak upita iz ove regije i inozemstva.




– Prijavile su nam se čitave tvrtke iz Istre, dolaze profesori sa Sveučilišta u Ljubljani, ljudi iz SAD-a, velik broj mladih. Ostali smo ugodno iznenađeni interesom, a za konferenciju je otvoreno ukupno 200 mjesta – dodaje Nikolina Dlab. Pobliže upoznavanje s AWS cloud tehnologijama prvog dana konferencije, koji će biti održan u KTC Gervais u Opatiji, namijenjeno je prvenstveno malim, srednjim i velikim poduzećima koja razmišljaju o uvođenju AWS-a te studentima, ali i svim AWS partnerima te tvrtkama koje već koriste AWS.


Drugog dana, u Centru Zamet u Rijeci, tematika AWS-a bit će predmet panel diskusija i okruglih stolova, namijenjenih prije svega IT profesionalcima. Svi detalji o programu te prijavnica za besplatnu registraciju dostupni su na službenom webu konferencije www.awsadria.com.