Zavrzlama osvojila internet

Vratili mu putovnicu: Riječki Tom Hanks napokon poletio za Manilu

Portal Novilist.hr

Poput Toma Hanksa u filmu Terminal, Budimilić je ostao blokiran u zračnoj luci u Bangkoku, na Tajlandu, a zatim u zračnoj luci u Kuala Lumpuru u Maleziji te o svom neobičnom iskustvu svakodnevno izvještavao putem Facebooka



Riječaninu Dinu Budimiliću čija je nevjerojatna priča u posljednja dva dana zaokupila javnost, nakon je vraćena putovnica te je poletio za Kuala Lumpur i zatim se uputio u Manilu.


Poput Toma Hanksa u filmu Terminal, Budimilić je ostao blokiran u zračnoj luci u Bangkoku, na Tajlandu, a zatim u zračnoj luci u Kuala Lumpuru u Maleziji te o svom neobičnom iskustvu svakodnevno izvještavao putem Facebooka.


Mladić je isprva putovao iz Manile na Filipinima za Kuala Lumpur u Maleziji, te se zatim uputio u tajlandski Bangkok.




Budimilić međutim nije znao da mu za ulazak na Tajland treba viza. Doznao je to tek kad se iskrcao u tajlandskoj zračnoj luci, gdje su mu rekli da taj dokument može pribaviti samo izvan te zemlje.


Mladi Riječanin priznao da je pogriješio kada se propustio informirati o vizi, ali je ukazao i na pogrešku zrakoplovne kompanije Air Asia koja mu je dopustila da bez vize napusti Maleziju. Budimilić je čak pozvao upomoć hrvatsku Vladu; ona je intervenirala, no bez uspjeha.


Kada je stigao na Tajland nisu mu dopustili ulazak u zemlju i rekli su mu da će im Air Asia morati platiti kaznu od 600 dolara zbog svoje pogreške.


Nakon noći provedene u zračnoj luci rekli su mu da se može vratiti u Kuala Lumpur gdje bi mogao napraviti vizu za Tajland, nakon čega bi se mogao vratiti na Tajland. 


No uvršten je na tajlandsku »crnu listu«. Osim toga kompanija Air Asia odbila je pokriti troškove nastale zbog njene pogreške i osigurati kartu za Kuala Lumpur.


Kada je napokon sletio u Kuala Lumpuru doznao je da su ga označili oznakom NTL (ne smije sletjeti) te su ga htjeli zadržati još jednu noć na terminalu prije nego što ga vrate u Manilu, no uspio ih je nagovoriti da ga ukrcaju na let te večeri.